DUOplant Aalsmeer, veelzijdig familiebedrijf

Familie Van Tol (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan André van Tol van de onder meer aan de Legmeerdijk gevestigde bloemenfirma DUOplant

Door: Nikki de Boer. DUOplant is een familiebedrijf dat zich dagelijks inzet voor het leveren van bloemen en planten aan hun klanten met een erg goede prijs-kwaliteit verhouding.

André van Tol komt uit Kudelstaart en is hier ook opgegroeid. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. André is opgegroeid tussen de bloemen en de planten. In 1989 zijn André’s ouders een bedrijf gestart dat uiteindelijk een familiebedrijf is geworden. Momenteel zijn zowel de ouders als Nico & Sandra (broer en zus) bij DUOplant werkzaam.

(Foto DUOplant)

Fysiek en regionaal
DUOplant was na de oprichting actief in de export, vooral naar Duitsland, Midden-Oosten en Azië. Toen André mede-eigenaar werd bij DUOplant, is het bedrijf zich meer gaan richten op fysieke regionale winkels. Dit werd mede ingegeven door de veranderende bloemenhandel, bijvoorbeeld als gevolg van de digitalisering. Momenteel heeft DUOplant zes winkels op de volgende locaties: Badhoevedorp, Kudelstaart, Mijdrecht en drie winkels in Uithoorn (Oude Dorp, Albert Heijn Jos van de Berg en een bloemenkiosk nabij WC Zijdelwaard).

Onderscheidend
Wat DUOplant onderscheid van anderen is dat ze iedere dag verse bloemen van de veiling tegen een scherpe prijs leveren. Het is dus niet alleen topkwaliteit, maar ook voor de beste prijs. Buiten dat om hebben alle zes winkels van DUOplant een regionaal karakter en worden deze gerund door de medewerkers. André heeft twaalf vaste medewerkers en vier parttimers/oproepkrachten in dienst. Het is een hecht team dat een groot gevoel van verantwoordelijkheid heeft en daarnaast leert het team ook zo goed mogelijk advies te kunnen geven aan de klanten. Om de gezellige familiesfeer te behouden wordt er zaterdag voor werk gezamenlijk een bak koffie/thee gedronken en vindt na afloop van de dag, na het leeghalen van de winkels, altijd een gezellige dag-afsluiting met een hapje en een drankje plaats.

Lidmaatschap BusinessClub
André geeft aan dat hij het openen van meer regionale winkels in de toekomst niet uitsluit. Deze zullen zich wel binnen een straal van zo’n 10/15 km van de hoofdvestiging aan de Legmeerdijk bevinden. Naast groei in winkels merkt André dat na de Corona pandemie er ook veel evenementenorganisaties samen willen werken met DUOplant. Deze leveringen zijn landelijk en dus niet, zoals gebruikelijk, regionaal. Verder doen zij ook kantoorbeplanting en terrasaankleding, inclusief het onderhoud hiervan. In de maanden november en december is DUOplant druk bezig met het plaatsen van grote kerstbomen bij verschillende winkelcentra en kantoren. Zo wordt ook in Aalsmeer een gezellige sfeer gecreëerd.

André noemt zichzelf een echte Kudelstaarter. Al voetbalt hij zelf bij RKDES, hij draagt FC Aalsmeer een warm hart toe. Het lidmaatschap bij de BusinessClub is dan ook ingegeven met de visie ‘samen sta je sterker’ en ‘hoe groter je netwerk is, hoe eenvoudiger vaak zaken lopen’. André’s motto is dan ook: ‘Samen sta je sterk’

DUOplant
Legmeerdijk 274
1187 NL Amstelveen
020- 6455232

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

 

2 reacties

 1. Hi familie van Tol, is er nog een klein kansje dat er een paasworkshop komt. Ik zou het heerlijk vinden en Nel Zwaan ook.
  Hoor graag of we een kansje maken.
  Hartelijke groeten,
  Paola Stempels

 2. Fantastisch lieve mensen
  Mooi bedrijf altijd fantastische service helaas voor mij nu veel te ver weg , maar voor bloemen in het westen zijn ze voor mij de besten
  Ook hun Rouwwerk wordt met zoveel liefde gemaakt top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin