De Zwarte Ruiter overgenomen

De Zwarte Ruiter, een van de deelnemende cafés (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: Klaas Leegwater. Eetcafé De Zwarte Ruiter sluit eind april de deuren. De vier compagnons, Herman Gorter, Jorn Varenhorst, Joris Meijer en Bram de Vries, die begin 2020 begonnen met het etablissement op de hoek van de Dorpsstraat en de Burgemeester Kasteleinweg, hebben de horecazaak van de hand gedaan. Zij blijven wel eigenaar van het pand waarvoor inmiddels een andere uitbater is gevonden. Welke plannen deze ondernemer heeft met het café wordt later bekendgemaakt.

“Het loopt hartstikke goed, dus daar ligt het niet aan,” vertelt Jorn Varenhorst, “alleen was vanaf de opening onze opzet iets meer accent te leggen op het café gedeelte, geleidelijk aan zijn we echter meer een restaurant geworden. Dat voelde niet meer helemaal naar onze zin.” Vanwege de coronaperiode was het volgens Varenhorst lastig hun idee van een gezellig eetcafé goed op de kaart te zetten, “we deden tijdens corona afhaalmaaltijden, daarmee kwam de focus automatisch teveel op het eten.”

Aan de bar tijdens het recente WK voetbal (Foto archief AV/Arjen Vos)

Horecafamilie uit Aalsmeer
Het viertal besloot de horecazaak in maart ter overname aan te bieden. Varenhorst: “Daar is heel snel op gereageerd door verschillende partijen.” Onlangs kwam de verkoop tot stand, het bedrijf is overgenomen door een horecafamilie uit Aalsmeer, zegt Varenhorst die met zijn compagnons het accent nu meer gaat verleggen naar hun Italiaanse wijn- & pizzabar Christiani Vino e Cibo aan de Stommeerweg, “we gaan het menu uitbreiden, naast antipasti ook verfijnd Italiaans eten.”

Knallend eindfeest
De laatste maand van Eetcafé De Zwarte Ruiter, op de locatie waar vroeger de befaamde ‘Den Ouden Dorpshoek’ was gevestigd, zal niet ongemerkt voorbij gaan. “We hebben met ontzettend veel plezier en energie aan ons mooie eetcafé gewerkt, we willen het daarom leuk afsluiten,” aldus Varenhorst. Er zal een pubquiz, een spareribsavond en een discobingo worden georganiseerd, “we willen er vier onvergetelijke laatste weken van maken, met een knallend eindfeest.”

Of het personeel onder de nieuwe eigenaar blijft werken is nog onduidelijk. Dat zal volgens Varenhorst per persoon verschillen.

6 reacties

  1. Bedankt voor een gezellig Restaurant, wij hebben hier in Aalsmeer behoefte aan een goed restaurant met eten zoals het Bonte Schort vroeger was! Of een Pannekoekenrestaurant zoals in de Hoef de Strooppot! Is hier helemaal niet! De volgende eigenaar veel succes! We gaan het afwachten!

  2. Nou Peter, je wilt graag een goede Chinees in Aalsmeer? Ga dan eens naar Oriëntal Paradies. Oh nee dat is in Kudelstaart. Heeft dus niets met Aalsmeer te maken.

  3. Vegan restaurant gat in de markt in het groene Aalsmeer

  4. Vind ook dat er beetje veel Italiaanse restaurants zijn ,heb liever een goed grill restaurant.

  5. Nou we waren daar laatst aan het borrelen en toen werden we weggestuurd omdat ze tafel nog een keer wilden laten bezetten die avond voor gasten die wat kwamen eten.. dus er ligt sowieso niet echt een focus op een café maar meer op restaurant?

  6. Jammer zo snel opgeven. Weer een italiaan wordt denk ik te veel. Maar ik bedank de huidige eigenaren en wens de nieuwe ondernemer succes. Er is ruimte voor een goede chinees vind ik in aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin