De Bruijn Videoproducties, de goed bekeken specialist

Vandaag in de zakelijke rubriek 'Bedrijf in beeld' weer zo'n kleine enthousiaste ondernemer die grootse dingen doet. Dit keer richten we de schijnwerpers op De Bruijn Videoproducties uit Aalsmeerderbrug. Aanstaande zaterdag wordt een open dag georganiseerd bij het bedrijf, waarbij eigenaar Erwin de Bruijn alles zal vertellen over zijn nieuwe Internet Televisie-studio.

Bedrijfsfilms, videopitches, tv-commercials, videoclips, internettelevisie, theater- en evenementenregistraties en retroservice. Zomaar een kleine greep van de vele specialiteiten van De Bruijn Videoproducties. De kritische en ervaren vakman Erwin de Bruijn kan alle belangrijke momenten vastleggen.

Het bedrijf is sinds 2006 gevestigd in het pand dat veel mensen kennen als de voormalige Herberg/Café ’t Jagertje in Aalsmeerderbrug. “Hier bij de brug ben ik opgegroeid,” vertelt videoman Erwin de Bruijn. “Nu heb ik er mijn bedrijf met eigen studio.”

Alles met een stekker
Al van jongs af aan had De Bruijn interesse in alles waar een stekker aan zat. “Ik had in de jaren tachtig veel banden, lp’s en zelfs FM-zenders en een 27 MC-bakkie. En ik was altijd al geïnteresseerd in het audiovisuele werk.” Praktische doener De Bruijn had als voorloper op de videoregistraties een voorliefde voor het maken van foto’s, waarbij hij zelf alles ontwikkelde in zijn eigen donkere kamer. “Toen ik een keer naar Amsterdam ging op zoek naar een nieuwe fotocamera, kocht ik in een opwelling een video 8-camera.”

Hij begon veel te filmen als hobby en van alle kanten kreeg hij te horen dat hij hierin door moest gaan. “In Maastricht, waar ik 17 jaar gewoond heb, heb ik er officieel mijn werk van gemaakt. Toen nog naast een baan in loondienst, want het was voor een westerling soms lastig om daar zakelijk helemaal ingeburgerd te raken.”

Droom
De Bruijn werd gevraagd voor het filmen van bruiloften, uitvaarten, bedrijfscongressen, theaterproducties, kooroptredens en meer.  “Ik kreeg lol in het monteren van films, toen nog met de hand met twee videorecorders naast elkaar. Ik zag de mogelijkheid om hier volledig mijn werk van te maken en ging voor mijn droom.”

Na lange tijd weg te zijn geweest ging zijn droom in vervulling. “Ik nam het pand van mijn inmiddels overleden ouders over en bouwde een eigen studio. Standaard staan er drie camera’s zodat we vanuit verschillende invalshoeken kunnen filmen.”

Zijn klantenkring werd uitgebreid, net als zijn werkzaamheden. “Ik heb veel verschillende mensen voor mijn camera gehad en bij veel verschillende bezigheden. Kinderen filmen is altijd mooi, omdat ze altijd open en eerlijk zijn. Leuk zijn ook de korte videoboodschappen. Ideaal om jezelf te promoten op je website.” Door zijn ervaring denkt hij mee met de klant. Hij weet inmiddels als geen ander hoe je het beste een videopitch in een paar minuten maakt. 

Retroservice
Het tijdperk van de video kwam en steeds meer mensen kwamen bij hem met de vraag om hun super 8-films of -dia’s om te laten zetten naar video en later naar dvd en digitaal. “Het was toen nog een heel proces, maar inmiddels heb ik het verfijnd en zijn er veel meer mogelijkheden.” Het omzetten van oude herinneringen naar nieuwe media werd een nieuw specialisme en de retroservice werd geboren voor De Bruijn Videoproducties.

Niet alleen films kunnen worden omgezet, ook muziek. Oude lp’s, cassettebandjes of zelfs taperecorderbanden, alles wordt kraakhelder op cd of in een mp3-bestand gezet. “Een bijzondere kijk op het verleden noem ik het. Dat wil je toch voor altijd vasthouden.”

Inspelen op toekomst
De techniek is niet stil blijven staan en daar is Erwin de Bruijn zich enorm van bewust. “Eigenlijk moet je naar de jeugd kijken om te weten waar je over tien jaar staat. Waar zij mee bezig zijn daar ligt de toekomst in mijn vak.” Dat de jeugd de toekomst heeft weet De Bruijn en hij is daarop ingespeeld.

Hij heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om een moderne Internet Televisie-studio te bouwen. Met de nieuwste technieken verzorgt het bedrijf webstreams voor zowel audio- als videosignalen. “Hierdoor kunnen wij nog meer bieden op bijvoorbeeld het gebied van professionele websites of videoproducties.”

Samenwerking
De Bruijn ziet zijn toekomst positief in. “Ik heb zeker ambities. De techniek gaat hard en ik hou het scherp in de gaten zodat ik er op in kan spelen.” Nieuw is ook dat hij samenwerkt met Milo Baron, créateur van Voedselbank TV.nl . “Hij was op zoek naar een locatie en een samenwerking en we vullen elkaar goed aan. Hij is meer van het digitale werk en filmen is meer mijn ding. Ik wil graag iets in handen hebben.”

Door de samenwerking is het aanbod verbreed. “Maar hierbij blijft het niet, want we zijn onder andere ook een voetbal- en een winkelkanaal aan het opzetten. En wie weet wat de toekomst nog gaat brengen.”

Open dag
Zaterdag 1 november is er tussen 10.00 en 17.00 uur een open dag bij het bedrijf. Iedereen is welkom. De nieuwe Internet Televisie-studio wordt dan officieel in gebruik genomen en Erwin de Bruijn laat graag alle mogelijkheden zien van deze nieuwe techniek. Tijdens de open dag is het mogelijk om een gratis videopitch op te nemen.

Let op: het is nog niet mogelijk om bij de Aalsmeerderbrug linksaf te slaan richting de Aalsmeerderdijk. Volg de borden of rij langs het water vanaf de brug van Leimuiden. 

De Bruijn Videoproducties
Aalsmeerderdijk 351
1436 BH Aalsmeerderbrug
0297-367661
info@dbvideo.nl
www.dbvideo.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin