Businessborrel bruisend maar kan nog groeien

In de kantine van FC Aalsmeer heeft de netwerkborrel een uitstekende locatie gevonden. Afgelopen donderdag namen ruim 40 ondernemers de moeite de avond te bezoeken. Ze werden gastvrij ontvangen en verwend met broodjes kroket, een 'speedmeet' en een aantal podiumpitches.

Het was de tweede keer dat BorrelAalsmeer het evenement samen met de Businessclub van de plaatselijke voetbalclub organiseerde. Zo druk als het op de voorgaande locaties (Welkom Thuis en Around The Clock) was, werd het donderdag niet, wel was de ambiance prima. Ondernemers kwamen uit eigen dorp maar ook van verder weg om nieuwe bronnen aan te boren. Vertegenwoordigers van ondernemingen kwamen onder meer uit Mijdrecht, Hoofddorp, Haarlem en de bollenstreek. Variatie in branches was er ook volop. Van dansgelegenheid tot callcenter en van accountants tot schrijvers. 

Speedmeet te vrijblijvend
Tegen het regenachtige decor van trainende pupillen op het verlichte hoofdveld, was het binnen aangenaam netwerken. Namens de zakenclub van de voetbalvereniging daagde Arno Maarse de aanwezigen uit na te denken over een lidmaatschap van de groeiende ondernemerstak. Ingrid Claasen legde op haar beurt een nieuw onderdeel uit: het 'speedmeeten'. Aan een lange tafel konden ondernemers plaats nemen om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan. Als tip kregen de deelnemers een aantal 'zoekvragen' ingefluisterd. De zeven minuten die per gesprek waren uitgetrokken waren wel iets aan de lange kant voor het begrip 'speedmeet'. Daarbij werd dit onderdeel iets te vrijblijvend gepresenteerd. Desondanks schoven er toch mensen aan om de aangeboden zoekvragen op elkaar af te vuren.

Onder de aanwezige ondernemers werden heel wat visitekaartjes uitgewisseld. Of het daadwerkelijk tot onderlinge business komt moet de tijd uitwijzen. Er werd op deze manier in elk geval een mooi podium geboden om het eigen netwerk uit te breiden. De contacten die donderdag over en weer gelegd werden zijn altijd ergens goed voor. De volgende borrel vindt plaats op 8 februari.

Tekst en foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van de AalsmeerVandaagkalender.

(advertentie)

Eén reactie

  1. Beste Arjen, dank je wel voor de redactionele aandacht en het maken van de foto’s Wilde toch nog even inhaken op het Speedmeeten. Ik heb het bewust ‘vrijblijvend’ gebracht omdat ik niemand wil dwingen om te gaan speedmeeten. Ervaring leert dat maar een gedeelte van de netwerkers van deze gelegenheid gebruik maakt. Veel ondernemers zetten de gesprekken aan de bar voort en dat moet ook kunnen. Een aantal ondernemers kiest er wel voor om te speedmeeten. 7 minuten lijkt lang per gesprek maar vliegt voorbij. Na beide pitches mogen de netwerkers hun zoekvraag stellen. Als deze is beantwoord en de visitekaartjes uitgewisseld. is de tijd al weer om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel