Ruben Spaargaren Europees kampioen rolstoeltennis 2023

(Foto Jaap Maars)

Door: Jaap Maars. Op het Rotterdams Schouwburgplein vierde Ruben Spaargaren zondagmiddag het hoogtepunt uit zijn toch al imposante tenniscarrière. In de finale die ruim drie uur duurde vanwege oponthoud door een regenbui en een blessure van Spaargaren.

In een uiterste poging de bal te retourneren raakte hij met zijn hand de lijnrechter en de boarding. Na de blessurebehandeling volgde een spectaculaire wedstrijd tegen de Spanjaard Martin de la Puente.

IJzersterke mentaliteit
Beide heren gaven elkaar geen duimbreed toe getuige de setstanden 7-5, 5-7 en 6-4. Daarbij moet vermeld worden dat Spaargaren een ijzersterke mentaliteit heeft. In de eerste en tweede set keek hij aanvankelijk tegen een 0-2 achterstand aan en in de derde set werd het zelfs 3-0 voor de Spanjaard waarna de Aalsmeerder geweldig terugkwam tot 4-4 om daarna het Europese kampioenschap veilig te stellen door de set met 6-4 naar zich toe te trekken. Een geweldige prestatie temeer daar van de vorige dertien wedstrijden er negen van de Spanjaard verloren werden.

De euforie werd helemaal kompleet door ook het dubbelspel met Maikel Scheffers te winnen. Beide Nederlanders versloegen het Franse duo Charrier/Jasiak ruim met 6-1, 6-1. Voorafgaand aan de titanenstrijd bij de mannen versloeg Diede de Groot, zoals verwacht, Anniek van Koot met 6-3, 6-1.

2 reacties

  1. Zag hem een aantal jaren geleden al op de toernooien. Zijn rustige houding en serieuze blik vielen mij toen al op en zijn mooie techniek. Iemand die er echt voor wil gaan. Als er geen gekke dingen gebeuren zou dat best eens een hele goede kunnen worden dacht ik toen. Ruben ik heb enorm respect voor je en blijf je natuurlijk volgen. Het harde werken en jouw focus hebben gewerkt. We gaan vast nog meer van je zien. Gefeliciteerd!!! 👊😉

  2. Geweldig wat deze jongen presteert. Op latere leeftijd in een rolstoel terecht gekomen en zich is gaan specialiseren in rolstoel tennis. Dag en nacht trainen. En dan nu 5 op de wereld ranglijst. Ruben ik heb veel respect voor je . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin