Vuurdoop Jeroen Nobel op raadsvergadering

Hij zal gezonde spanning voelen, want hij moet er in een lastige politieke setting serieus tegenaan. Waarnemend burgemeester Jeroen Nobel zit donderdagavond voor het eerst de gemeenteraad voor.

Er zal op de raadsvergadering op Nobel gelet worden, zoveel is zeker. Niet alleen door de raadsleden, ook door de buitenwacht. Heeft commissaris van de Koning Johan Remkes een strenge schoolmeester neergezet? Is Nobel een scherpslijper? Heeft hij de nodige humor? Heeft hij al voldoende 'Aalsmeer' in zijn bagage? Hoe vaak vergist hij zich in namen van raadsleden en fracties?

Dorpshaven-Noord
Er staat één heikel onderwerp op de agenda: de nieuwe bouwplannen voor Dorpshaven-Noord (klik hier voor artikel over raadscommissievergadering daarover). Er is een kleine driekwartier voor uitgetrokken. Een ander onderwerp zijn de jaarstukken van de AM Groep, die mensen met een arbeidshandicap ondersteunt – en die politiek zware tijden doormaakt.

Als de fracties op het laatste moment niet met al te veel moties of amendementen en vragen voor het vragenkwartier aankomen, kan de vergadering vóór half elf voorbij zijn. Dat zal mede aan Nobel liggen.

De, zoals altijd openbare, vergadering in de raadzaal begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom, op de publieke tribune.

● Klik hier voor de agenda en stukken van de raadsvergadering 28 mei
● Op Radio Aalsmeer is de vergadering te volgen. Klik op de knop rechtsboven in dit scherm om live te luisteren

 

5 reacties

  1. Wittebroodsweken, roze bril, laten we even rustig afwachten. Ik ken de goede man niet, hij heeft wel een missie, een opdracht. Oorzaak, gevolg; conclusie… waarnemend burgemeester, is de selectie voor een nieuwe al gestart? of is dit een opmaat naar overgave aan Amstelveen?

  2. Was bij de vuurdoop van onze nieuwe burgemeester, gisterenavond in de raadzaal. Glansrijk doorstaan! Ook de raad en college glommen als ooit. Goede vergadering. We hebben er nu een, zonder ,bitter,, maar wel met ,ballen, Alles was op tijd de deur uit. Alleen nu nog Lidl.

  3. Vanaf vanavond wordt het de burgemeester versus de ´schaduwburgemeester´. Ik ben benieuwd wie er nu weer aan het langste eind zal trekken.

  4. Mocht morgenavond blijken dat onze waarnemend burgemeester J. Nobel een scherpslijper is, zich hopeloos vergist in namen, slappe bovenmeester blijkt, en niets in zijn bagage heeft van Aalsmeer en bovenal humorloos is, dan nog is hij voor mij persoonlijk geslaagd!! Waarom? Op zijn 1e werkdag als burgemeester, met alle drukte eromheen, nam hij de moeite om in alle vroegte de trap af te dalen en persoonlijk de brief en de bloemen van Aalsmeers Burger Forum in ontvangst te nemen. Goed voorbeeld, doet goed volgen. Welkom in het ‘nieuwe’ politieke Aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel