Raadsvergadering ‘moet’ in anderhalf uur klaar zijn

Vanavond een vergadering van de gemeenteraad met een paar bijsmaakjes. Allereerst, het wordt een korte vergadering, met een gepland einde om 21.30 uur. Half tien! Het wordt de eerste vergadering die burgemeester Jobke Vonk voorzit na haar ontslag vorige keer. Toen leidde ze de vergadering ook wel, maar er lag een sluier over, verrast als iedereen was over haar aangekondigde vertrek.

Vooraf, om acht uur, wordt kort stilgestaan bij het overlijden van D.C. Spaargaren, die twaalf jaar, tot 1994, voor de VVD in de raad zat.

Korte onderwerpen
Behalve beëdiging van twee CDA'ers staat er onder meer een serie onderwerpen op de agenda die niet al te veel stof tot discussie zullen opleveren. Dit omdat ze al uitgebreid voorbesproken zijn op de vergaderingen van de commissies Ruimte & Economie en Maatschappij & Bestuur.

Het gaat om de periodieke doorlichting van het gemeentelijk vastgoed, wijzigingen in het bestemmmingsplan Schinkelpolder, regeling voor kabel- en leidingwerkzaamheden, een bouwkrediet voor de nieuwe Hornmeerschool en een krediet voor een verbeterde klimaatinstallatie voor De Rietpluim.

De raadsvergadering begint om 20.00 uur en is openbaar. Iedereen is welkom op de publieke tribune in de raadzaal.

● Klik hier voor de agenda en stukken van de raadsvergadering 26 maart
● Op Radio Aalsmeer is de vergadering te volgen. Klik op de knop rechtsboven in dit scherm om live te luisteren

Eén reactie

  1. Vanuit Radio Aalsmeer was het een genot, om de raadsvergadering nieuwe stijl aan te horen: kort maar krachtig. Er werd af en toe zelfs weer gelachen, volgens onze Burgemeester. Jammer, dat de Burgemeester ‘niet mag’ passen in het nieuwe model. Ze was echt in topvorm met de raad. Wat mij betreft, blijft de Burgemeester gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel