Raad gaat na latertje (01.15 uur) nog besloten door…

Zeven uur gisteravond gestart, om kwart over een vannacht opgehouden. Zes uur en een kwartier vergaderen, met enkele korte schorsingen tussendoor. De gemeenteraad was op dat punt ouderwets in vorm. Maar… waren de raadsleden toen klaar? Nee hoor, er kwam nog een besloten deel achteraan.

Het was me het avondje wel. Veel gebeurd, veel op inhoud gediscussieerd, veel emotie ook en, toch weer, onderhuidse spanningen. Plus een René Martijn (AB) die zich in een vlaag van opwinding blameerde tegenover zijn collega's en het publiek. Plus een koopzondagmotie die verrassenderwijs werd aangenomen, met ditmaal 12-11 voor de oppositie, die twee leden van AB meekreeg.

FC Aalsmeer blij
En voetballend Aalsmeer was blij. Want de drie ton extra voor de bouw is binnen. De raad was met grote meerderheid vóór; alleen drie van de vier PACT'ers stemden tegen. FC Aalsmeer kan daarmee snel beginnen aan de volgende fase in de bouw van het fusiecomplex aan de Beethovenlaan.

O ja, en de zorgvoorstellen haalden het met algeme stemmen. Zij het met flinke berispingen van de complete oppositie aan het adres van wethouder Ad Verburg.

Later meer
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel