PvdA wil samen met AB verkiezingen in

Jelle Buisma tijdens een recente raadsvergadering (foto archief AV/Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart volgend jaar zijn de lokale partijen achter de schermen druk bezig met voorbereidingen. Met name voor de PvdA, met één zetel in de raad vertegenwoordigd, zijn het spannende dagen. Op 1 december wordt bekend of de partij toestemming krijgt om samen met Aalsmeerse Belangen (AB) samen te smelten tot een nieuwe lokale partij.

Die goedkeuring moet komen van de gewestelijke tak van de socialisten. Maar ook de plaatselijke leden moeten hun ja-woord hiervoor geven. Op de Algemene Ledenvergadering komende woensdag zal het duidelijk worden. Volgens fractievoorzitter Jelle Buisma is het erop of eronder voor de PvdA in Aalsmeer dat sinds mei dit jaar bestuurloos door het politieke leven gaat. “Als de beoogde samenwerking met AB niet lukt, denk ik dat er straks geen PvdA meer is in Aalsmeer. Het is 3 voor 12 en het wordt akelig spannend. Maar als het wel lukt is dat heel gaaf en zal het nieuwe energie geven. Voor Aalsmeer zou het goed zijn, twee linkse partijen bij elkaar, anders verzanden we in een rechts-conservatieve gemeente,” aldus Buisma die zegt dat de nieuwe naam voor de partij al bedacht is, het kiesprogramma klaar ligt en acht mensen hebben aangegeven op de kieslijst te willen staan.

Aalsmeerse Belangen trok zich vier jaar geleden terug van het politieke toneel omdat de partij niet voldoende geschikte kandidaten voor de kieslijst kon vinden. Daarop startte AB’er Dick Kuin met de nieuwe partij Absoluut Aalsmeer. Hoewel AB niet meer in de gemeenteraad actief was, bleef de partij wel bestaan.

3 reacties

  1. Volgens mij wordt dit niks AB bestaat volgens mij niet meer. Zal wellicht aansluiting willen zoeken bij AA Absoluut Aalsmeer???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel