Parkmeer zonder starterswoningen; politieke bom bij Kikkert

Willem Kikkert (Foto Arjen Vos)

Door: Joop Kok. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan Parkmeer, had Ronald Fransen van GroenLinks al sarcastisch opgemerkt dat het toch iets anders zou worden (Parkmeer, opnieuw een plan goedgekeurd dat niemand wil) Tijdens het vragenkwartier in de raadsvergadering gisteravond bleek dat hij een vooruitziende blik had. Willem Kikkert van D66 had de projectontwikkelaar gesproken die alsnog had afgezien van zijn voorgenomen plan om daar ook conform de aangenomen motie, starterswoningen te realiseren. “Wat een grote ambitie van de gemeenteraad was, met zo’n grote behoefte aan starterswoningen en denken daar via een motie iets aan te kunnen doen en dan te horen krijgen dat dat niet door gaat, het was alsof er een politieke bom in mijn hoofd ontplofte.”

Namens de vrijwel gehele raad wenste hij opheldering. Wat waren de redenen van de projectontwikkelaar om van zijn oorspronkelijke plan af te zien? En, was het college bereid om op korte termijn in gesprek te gaan met de ontwikkelaar om te kijken of er alsnog starterswoningen kunnen worden gerealiseerd?

De verantwoordelijke wethouder Bart Kabout reageerde diplomatiek: “Terecht dat u dit onderwerp onder de aandacht brengt, starterswoningen vinden we heel belangrijk, dat vinden onze inwoners, dat vindt de raad, dat vindt zeker ook het college. Het klopt dat er recent een kink in de kabel is gekomen, maar het lijkt mij niet wenselijk om hier op deze plek daar op in te gaan. En ja het gesprek met de ontwikkelaar gaat zeker binnenkort plaats vinden.”

Voor Kikkert was dit geen bevredigend antwoord. “Hoe kan het dat een initiatiefnemer die vol enthousiasme aangeeft om dit type woningen te willen realiseren dan toch afziet omdat de gemeente niet meewerkt? Dat kan er bij mij niet in!”

Burgemeester Oude Kotte dacht met de opmerking: “Oké, dat geven we mee aan de wethouder,”de discussie te kunnen sluiten. Dick Kuin van AA belette dat. Hij wilde Kikkert bijvallen en gaf aan in het geheel niet blij te zijn met het antwoord van de wethouder: “Er moet meer gebeuren.”

“Vindt u dat ook wethouder?” vroeg Oude Kotte, “Ja zeker, ook als college vinden we het heel belangrijk en we gaan ook zeker met deze insteek het gesprek aan. Dank u wel.”

“Mocht u niet tevreden zijn dan staan er ook nog andere wegen open om hier contact over te zoeken met het college,” aldus de afsluitende woorden van Oude Kotte.

 

 

Lees vorig bericht

Christiani Vino e Cibo zoekt manager

Lees volgend bericht

Spoorlijnpad nog niet van de baan


3 Reacties

  • Beste Ronald, bedankt voor de correctie. Deze wending zag ik niet aankomen. Bij deze dan de excuses naar de projectontwikkelaar en dan moet er een rode kaart getrokken voor het ambtelijk apparaat. De opdracht van de gemeenteraad blijft duidelijk ook starterswoningen. Veel wijsheid in deze Ronald.

  • Beste Kees,

    Je schetst hoe het vaak is gegaan maar in dit geval is het anders. De ontwikkelaar was juist van plan om starterswoningen te bouwen maar de ambtelijke organisatie heeft tot verrassing van de raad en helaas ook tot verrassing van het college (en dat is niet zo best) besloten dat er geen starterswoningen op deze plek komen.

    ik zou je vraag daarom iets willen aanpassen naar: Wie heeft het voor het zeggen, de gemeenteraad of de ambtelijke organisatie? Zo te zien het ambtelijk apparaat. Gemeenteraad ga hier niet mee akkoord.

  • De gemeenteraad heeft duidelijk kenbaar gemaakt dat er ook starterswoningen moeten komen. De projectontwikkelaar denkt alleen maar eraan hoe krijg ik een zo volmogelijke portemonnee. Ja, daar passen geen starterswoningen in. Weinig rendement. Nou wie heeft het voor het zeggen de gemeenteraad of de projectontwikkelaar? Zo te zien de projectontwikkelaar. Gemeenteraad ga hier niet mee akkoord.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *