Pais en vree bij commissievergadering

Doelend op Bram Heijstek schreef de Volkskrant gisterochtend dat HAC “één luidruchtige zetel bezet in de toch al tumultueuze gemeenteraad van Aalsmeer”. Luidruchtig? Tumultueus? Gisteravond op de raadscommissievergadering Ruimte & Economie was het pais en vree in de raadzaal, de thuishaven van de plaatselijke democratie.

En Heijstek, verdacht van identiteitsdiefstal en stalking, zat erbij. Er werden handjes geschud, zoals gebruikelijk. Er waren maar enkele geïnteresseerde toehoorders. Boze burgers met spandoeken? Niet gezien. Er viel geen onvertogen woord bij de spreekbeurten en interrupties. Alsof er zestien dagen lang niets was gebeurd.

Milder dan ooit
Heijstek was op de vergadering meedenkend en mild. Milder dan ooit.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 1 oktober, vlak na het laatste valseaccountsincident (Heijstek had namen en telefoonnummers van vals beschuldigden toen nog op de HAC-facebookpagina staan) was hij al mild gestemd. Stil zelfs, hij mengde zich nauwelijks in het debat.

Op inhoud
De commissievergadering gisteren was opvallend bedaard. Raadsleden en fractieassistenten (op een commissievergadering zit elke fractie met maximaal twee vertegenwoordigers aan de raadstafel) en ook de wethouders was het duidelijk om de inhoud te doen.

De soepele leiding van Dick Kuin (AB), die af en toe ruimte gaf én nam voor de luchtigere kant van het bestaan, werkte een rimpelloos verloop van de vergadering in de hand.

Foto's: (boven) HAC'er Bram Heijstek (met rechts van hem fractieassistent Marijn Schoo) was de blikvanger van de raadscommissievergadering gisteravond; (onder) VVD'er Dirk van der Zwaag schudt Heijstek de hand. (foto's Arjen Vos)

2 reacties

  1. Ik krijg de indruk dat de woorden van Remkes en de waarschuwing in ene bij de raadsleden het kwartje heeft doen vallen. De incompetentie van diverse raadsleden is vanuit hogerhand eindelijk aan banden gelegd. Men beseft dat Remkes weleens hun bijverdiensten zou kunnen afpakken en geven aan lieden die wel voor hun burgers daar zitten en het niet doen voor hun aanzien. Dus gaan we laten zien dat we wel onze stukken lezen, en zelfs laten horen dat er foutjes in de voorgestelde stukken zitten die we gezamenlijk hebben rechtgezet. En we doen net of onze neus bloedt, achter de schermen probeerde men de man die zijn handen immers gewassen heeft in onschuld, tot andere gedachten te brengen om toch maar niet in de raadzaal te verschijnen, maar zodra hij er zit hem met elan te behandelen en hem ongegeneerd de hand te schudden, hij had immers zijn handen gewassen. Ik zat daar en dacht, zijn ze bang dat Remkes hoort dat het nog steeds een chaos is in de Aalsmeerse politiek, maar nu houden ze het binnenkamers, nu moeten we ons echt zorgen gaan maken.

  2. Heel eerlijk moet ik bekennen dat ik het toch heel vreemd vind. Dat er een raadslid terwijl er een strafonderzoek loopt gewoon deel kan uit maken van de raad. Nogmaals ik begrijp goed dat je pas schuldig bent als de rechter uitspraak heeft gedaan. Ik begrijp ook dat de gemeente inclusief de raadsleden niks hier aan kan doen. Maar vreemd is het wel. Ik zou de partijen willen oproepen om misschien hun landelijke politieke collega’s aan te spreken of dit niet eens in de wet moet veranderen. Verder hoop ik dat deze situatie niet te lang gaat duren en dat er snel duidelijkheid komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin