Jaap Overbeek per direct uit gemeenteraad

Jaap Overbeek verlaat met onmiddellijke ingang de gemeenteraad. Dat doet hij “vanwege persoonlijke redenen”, zoals de lokale CDA-afdeling dat in een verklaring op haar website aangeeft. Afgelopen donderdag heeft hij zijn ontslag aangeboden aan burgemeester Jobke Vonk, voorzitter van de raad.

Overbeek bekleedde tijdelijk de functie van fractievoorzitter, omdat fractievoorzitter Robbert-Jan van Duijn zich vorige maand ziek had gemeld. Overbeek was tijdens de vorige B&W-zittingsperiode CDA-leider. Hij is ook wethouder geweest.

Dirk van Willegen wordt de nieuwe interim-fractievoorzitter. Donderdag moet hij voor het eerst aan de bak.

7 reacties

  1. Gelukkig heeft het CDA een lange kieslijst van wel 100 personen. Dus de opvolging moet geen enkel probleem zijn.

  2. Verrassend en niet leuk. Helemaal niet voor Jaap. Zeer opvallend, ook de manier waarop dit is gegaan. Het is in ieder geval wel volgens de Aalsmeerse CDA-traditie. Zij proberen immers zolang mogelijk alles onder de pet te houden. Nu pas naar buiten komen terwijl men het donderdag al wist. Heeft dit te maken met de stroeve werking van de coalitie met betrekking tot de oppositie? Een integer man als Jaap die het schip verlaat, het geeft te denken. Ik wens Jaap veel sterkte.

  3. Beste heer J. Overbeek. Grote spijt dat een zeer altijd persoonlijk aanspreekbaar raadslid, de raad gaat verlaten. Mijn dank voor onze persoonlijke en integere verstandhouding. Het ga u verder goed.

  4. Erg voor iedereen en vooral voor Jaap. Dit geeft stof tot nadenken. Frappant is wel dat Jaap mij vanmorgen nog een emailbrief stuurde waarin hij letterlijk schrijft: ”Ik deel je mening volledig dat we niet in procedures moeten vervallen, maar zaken op moeten lossen! Door het Tytsjerksteradielrapport is mij duidelijk geworden dat de rapportage ex art 12c Woningwet door Aalsmeer nimmer had plaatsgevonden.” Duidelijke taal van Jaap dat getuigt van wijsheid en durf om zaken te benoemen. Het in een statement dat niet voor uitleg vatbaar is: Aalsmeer moet (a) ophouden met procederen en (b) de wet nakomen. Uitstekende afscheidswoorden van Jaap, mijn dank daarvoor.

  5. Wat erg. Erg voor de raad, erg voor het CDA en vooral, erg voor Jaap. Ik begrijp dat de voorzitter van het CDA geen commentaar levert. Dat leidt tot speculatie. Als het een persoonlijke reden is, dan is het gebruikelijk dat de fractievoorzitters daarover rechtstreeks, bijvoorbeeld d.m.v. een telefoontje, worden geïnformeerd. Dat is in dit geval niet gebeurd. Dat leidt tot speculatie. De voorzitter van het CDA was afgelopen zaterdag te horen op Radio Aalsmeer. Geen woord over de aftredende Jaap Overbeek, die de donderdag daarvoor al zijn ontslag aan de burgemeester had aangeboden. Je zou zeggen dat hij toen al op de hoogte was. Dat leidt tot speculatie. Jaap Overbeek heeft de afgelopen tijd veel energie gestoken in verbinden. Dat weet ik uit eigen ervaring. We hebben goede gesprekken gehad. En nu ineens weg? Dat leidt tot speculatie. Ik hoop, voor Jaap Overbeek, dat de speculatie waar is of in elk geval in de goede richting is. Dan is er tenminste geen persoonlijke omstandigheid die reden is voor zijn aftreden. Allemaal speculatie. Hoe dan ook, Jaap, succes en sterkte.
    Ronald Fransen, fractievoorzitter PACT Aalsmeer.

  6. Bij “persoonlijke redenen” denk je altijd gelijk aan iemands gezondheid of iemands thuissituatie. Ik denk dat iedereen met mij vindt dat dergelijke problemen belangrijker zijn dan je persoonlijke “dienstbaarheid” aan de samenleving. Jammer dat Jaap zijn missie, het verbinden, niet heeft kunnen afmaken. Dat vond ik een goed initiatief. Iets wat Aalsmeer wel kon gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin