Hans Démoed bekend met Aalsmeer

De eerste verkennende gesprekken tussen de lijsttrekkers zijn geweest. Afgelopen vrijdag kwamen ze bij elkaar voor overleg over het (in)formatieproces en gingen akkoord met het voorstel van het CDA om de 46-jarige Hans Démoed te laten kijken wat de mogelijkheden zijn. Het is niet voor het eerst dat Démoed in Aalsmeer actief is.

Volgens lijsttrekker Robbert-Jan van Duijn van Aalsmeers grootste partij, het CDA, verliepen de eerste besprekingen in goede sfeer. “We hebben allemaal de intentie er iets moois van te maken,” aldus Van Duijn.

Volgens het persbericht wat na de verkennende gesprekken uitgestuurd is, hecht iedereen groot belang aan het werken aan verbinding en vertrouwen, zowel onderling als ook met de samenleving. Om die reden formuleren de lijsttrekkers gezamenlijk de opdracht aan de informateur, zo staat er te lezen.

Mogelijkheden verkennen
Démoed, afkomstig uit Hazerswoude, zal op korte termijn gesprekken voeren met alle afzonderlijke partijen. Zodra hij dat rondje gemaakt heeft, volgt een bijeenkomst met alle lijsttrekkers en hun secondanten. Met elkaar worden de mogelijkheden verkend hoe raadsbreed gedragen thema’s een plek kunnen krijgen in het proces van coalitievorming. Over het tijdsbestek worden geen mededelingen gedaan.

Band met Aalsmeer
Hans Démoed is een man met ervaring op politiek gebied. Hij was als CDA'er vijftien jaar lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland en nu lid van het bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Hij is bestuurskundige en eerder betrokken geweest als procesbegeleider en informateur bij gemeenten Ouder-Amstel, Oegstgeest en Lisse. In Aalsmeer is hij eerder in beeld geweest. Precies twee jaar geleden heeft hij geholpen bij de wethouderswissel toen Tom Verlaan ermee stopte. Maar ook is hij sinds vorig jaar lid van de Raad van Toezicht van Zorgcentrum Aelsmeer.

In het dagelijks leven werkt Hans Démoed bij de gemeente Kaag & Braassem als manager strategie & ontwikkeling en loco secretaris. 

(Foto CDA)

(advertentie)

2 reacties

  1. Dat wordt pendelen tussen Aalsmeer en Lisse voor eenzelfde klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel