Coalitie gaat door, naar wethouders wordt gezocht

Raadzaal (foto archief AV)

Door: Arjen Vos. In een vanmorgen verstuurde persverklaring geven coalitiepartijen Absoluut Aalsmeer, CDA, VVD en D66 aan de samenwerking voort te willen zetten en het zittende college te steunen in de uitvoering van hun werkzaamheden.

Absoluut Aalsmeer en VVD voeren momenteel gesprekken met kandidaten voor invulling van de ontstane wethouder-vacatures. Ondanks diverse pogingen om vragen aan Absoluut Aalsmeer beantwoord te krijgen, hult de partij zich in stilzwijgen. Ook de gewezen wethouder Dick Kuin is twee weken na zijn ontslag nog niet bereid zijn verhaal te doen. VVD laat middels fractievoorzitter Dirk van der Zwaag weten dat momenteel met vier externe kandidaten sollicitatiegesprekken worden gevoerd en dat er hopelijk eind april een geschikte wethouder kan worden gepresenteerd.

Betere afspraken
De coalitiepartijen hebben twee procesbegeleiders benoemd waarmee zij de komende periode afspraken maken om slagvaardig en daadkrachtig door te gaan. Een van hen is Hans Démoed die de gemeente eerder heeft bijgestaan in roerige tijden. Volgens Van der Zwaag moeten er met name op de gevoelige dossiers betere afspraken gemaakt worden “met handtekeningen eronder”. Daar ontbrak het volgens hem aan. “Er waren wel werkafspraken maar die waren niet duidelijk genoeg.”

In het uitgegeven persbericht laten de fractievoorzitters van de coalitiepartijen Judith Keessen, Dirk van Willegen, Dirk van der Zwaag en Sybrand de Vries optekenen: “De afgelopen weken is het veel over het gemeentebestuur gegaan, maar het besturen van de gemeente moet natuurlijk over de inwoners en ondernemers van Aalsmeer gaan. We gebruiken dit moment om in goed overleg afspraken te maken over de samenwerking de komende 3 jaren en willen daarin zo slagvaardig mogelijk aan het werk gaan voor onze mooie gemeente.”

2 reacties

  1. Wordt het geen tijd om opening van zaken te geven over het op staande voet ontslaan van Dick Kuin?
    Alleen in de verklaring van Robert van Rijn bij zijn aftreden wordt iets gezegd over belangenverstrengeling met betrekking tot het fort-dossier en een onveilige werksituatie. Ik denk dat wij als burger ook wel mogen weten waar de motie van wantrouwen op is gebaseerd (de exacte formulering graag) en wat die onveilige werksituatie nu precies in hield. Ik hoop niet dat er een beroep op de WOB moet worden gedaan om hier duidelijkheid over te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin