De Fockert: ‘Goede naam niet te grabbel gooien’

“Ik wil mijn goede naam niet te grabbel gooien.” Dat zegt Gijsbert de Fockert in een toelichting op zijn aftreden als voorzitter van Het Aalsmeers Collectief (HAC).

Aanleiding voor zijn opstappen was de situatie die vorige week ontstaan is rond HAC-raadslid Bram Heijstek, die verdacht wordt van identiteitsdiefstal en stalking. “Wat de uitslag van het verdere onderzoek ook moge wezen, ik distantieer me er bij voorbaat van.”

De Fockert wil niets met dergelijke praktijken te maken hebben of er ook maar mee in verband gebracht worden. “Dit past niet bij HAC, het is ook nooit de bedoeling van de partij geweest.”

Harde noten gekraakt
Afgelopen donderdagavond op de bestuursvergadering van HAC op het gemeentehuis stelde De Fockert Heijstek voor zich tijdelijk uit de gemeenteraad terug te trekken zolang het onderzoek loopt. “Als je wijs bent, trek je je vier maanden terug,” luidde zijn advies. In die periode zou de nummer twee op de kandidatenlijst, Marijn Schoo, de HAC-zetel kunnen innemen. Heijstek voelde er echter volgens De Fockert niets voor.

Voor De Fockert was toen de kous af. Hij diende zijn ontslag in en verliet de vergadering, waar “harde noten zijn gekraakt”. Zijn vertrek zou nog even “onder de pet” gehouden worden, maar vrijdag hakte hij de knoop “definitief” door. Gisteren bracht hij de fracties en burgemeester Jeroen Nobel  op de hoogte van zijn aftreden.

(Foto AV-archief)

 

2 reacties

  1. Heel wijs besluit Gijsbert. Had gehoopt dat Heijstek ook zo wijs zou zijn, maar helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin