‘Blijven zou voelen als zelfverloochening’

Door: redactie. Raadslid Judith Keessen verlaat met onmiddellijke ingang de fractie van D66 Aalsmeer. In een zelf geschreven persbericht geeft zij aan dat zij zich niet meer kan verenigen met de landelijke koers van de partij. Met name het Schipholbeleid is voor haar een breekpunt. Daarom besluit ze na twee jaar te kiezen voor een zelfstandig raadslidmaatschap.

Aankomend najaar beginnen de landelijke campagnes voor de Tweede Kamer verkiezingen. Keessen ziet het niet zitten om een programma te moeten verdedigen waar ze zich niet meer mee kan verenigen. “Daarom is het eerlijker om de verbinding met de partij te verbreken,” aldus Keessen. Dit betekent dat zij niet langer gebonden is aan landelijke koersen en verkiezingsprogramma’s en ruimte heeft op te komen voor de belangen van Aalsmeer.

Judith Keessen luistert naar collega-zelfstandig raadslid René Martijn tijdens een recente raadsvergadering

“Blijven zou voelen als zelfverloochening, de landelijke koers druist in tegen mijn normen en waarden. Daarom is deze persoonlijke beslissing weloverwogen genomen en gebaseerd op het feit dat ik me 100 procent wil blijven inzetten voor de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. Het is dan ook een voor de hand liggende keuze om op te stappen,” aldus Keessen die Willem Kikkert als eenmansfractie van D66 achterlaat.

Begin dit jaar ging René Martijn haar voor als zelfstandig raadslid. Hij vertrok uit Absoluut Aalsmeer omdat hij geen vertrouwen meer had in de fractie.

Foto’s: archief AV

 

5 reacties

  1. Het Schipholbeleid van D66 is niet wezenlijk veranderd gedurende de zittingsperiode van mevrouw Keessen, vanwaar dan deze beslissing?

  2. Nog vager, was het vertrek van René Martijn uit AA.
    Zowel Renee Martijn als Dick Kuin wilde hier niets over zeggen.

  3. Een bekend gezegde is: “je gezicht spreekt boekdelen”. En dat kan hier zeker gezegd worden van het gezicht van Judith Keessen op de foto: vastberaden, onverzettelijk, geen discussie en “zo ga ik het doen.”
    Is dit zo maar een spontane ingeving geweest? Ik denk van niet. Dit moet al maandenlang spelen. Jammer. Echt samenwerken in een politieke partij wordt steeds zeldzamer en het eigen ego van de politicus komt vooral bij zijn/haar woordvoering tijdens vergaderingen naar voren. Versplintering binnen de politiek moet worden voorkomen. We moeten het met elkaar doen. En elkaar de ruimte gunnen. Verbeten gezichten met een uitdrukking van “ikke, ikke en de rest kan stikken” moeten we niet willen. Kom op, mensen, we hebben niets aan versplintering!

  4. Een echte democraat gaat in gesprek met zijn achterban en communiceert niet via persberichten. Daarnaast als je je niet meer kunt verenigen met de Partij via wie je in de gemeenteraad bent gekomen moet je ook je zetel ter beschikking stellen, zeker als je daar niet op eigen kracht had gezeten. Anders is er sprake van zetelroof.

  5. Maar met welke punten van D66 precies kan Keessen zich niet verenigen? Alleen ‘Schipholbeleid’ vind ik nogal vaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel