AA minder absoluut na vertrek René Martijn

“De fractie en het bestuur van Absoluut Aalsmeer hebben beiden unaniem besloten dat René Martijn met onmiddellijke ingang geen deel meer uitmaakt van de fractie. De reden is dat René Martijn heeft aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in de fractie. Absoluut Aalsmeer betreurt dit, maar ziet geen andere mogelijkheid dan zijn vertrek uit de fractie.” Deze door voorzitter Martijn Schok en fractievoorzitter Dick Kuin ondertekende mededeling viel vandaag te lezen op internet. Niet op de eigen website ook niet op de Facebookpagina van de partij maar op de digitale Nieuwe Meerbode.

Een bericht waarvan je verwacht dat het naar alle lokale nieuwsmedia wordt verstuurd, maar helaas gaat dat niet op voor AA, die heeft kennelijk zo haar eigen voorkeur.

Geen vertrouwen in fractiegenoten
In een telefoongesprek met Dick Kuin wordt het bericht bevestigd, over de toedracht wenst hij geen enkele mededeling te doen. Hij verwijst AalsmeerVandaag door naar René Martijn. Ook die is uiterst gereserveerd. Wel deelt hij mee dat hij afgelopen december kenbaar had gemaakt geen vertrouwen meer te hebben in met name de werkwijze van een aantal fractiegenoten. Namen wil hij niet noemen. Een gesprek met Dick Kuin leidde niet tot een mogelijke oplossing.

Onder eigen naam blijft René Martijn in de Raad en zal, om zijn afscheiding met AA ook fysiek duidelijk te maken, een andere plek aan de raadstafel innemen. Wanneer standpunten overeen komen is hij zonder meer tot samenwerken bereid, ook met AA. De ‘nestor van de Raad’ ervaart geen enkele rancune die hem daarin zou beletten.

Tekst: Joop Kok

Foto’s: René Martijn naast Dick Kuin (boven) en tussen Dick Kuin en fractiegenoot Greta Holtrop in, in betere tijden. Foto archief AV

(advertentie)

3 reacties

  1. Deze scheiding /onenigheid was te voorspellen. Het heeft nog lang geduurd!

  2. Erg jammer dat René Martijn Absoluut Aalsmeer verlaat. Het intussen gegroeide vertrouwen in de gemeenteraad – dankzij de goede omgangsvormen binnen de gemeenteraad – wordt hiermee op de tocht gezet. Het is geen goed teken van saamhorigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin