Berber maakt plaats voor Julius

Tijdens de laatste vergadering van de Kinderraad werd gistermiddag Julius van Wilgenburgh officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. Van zijn voorganger Berber werd afscheid genomen.

Iets minder feestelijk dan gebruikelijk maar desondanks wel plechtig hing Berber de ambtsketen over de schouders van Julius. Uitvoerige dankwoorden waren er van loco-burgemeester Bart Kabout die aangaf het jammer te vinden dat Berber door de coronacrisis minder voor elkaar had gekregen en gedaan dan gehoopt. Hij beloofde haar wel dat haar idee van het wormenhotel nog een keer gerealiseerd gaat worden. Berber werd bedankt met bloemen en een fotocollage van de hoogtepunten van haar jaar als kinderburgemeester.

De Kinderraad met vlnr Amber, Lisanne, Charlotte, Maarten, Julius, Berber, Darick, Nikita, Casper en Julie. Achteraan loco-burgemeester Bart Kabout

Minecraft
Ook voor Julius had Kabout mooie woorden. Hij gaf aan onder de indruk te zijn van zijn videopresentatie en vond het mooi dat er na een kinderburgemeester die natuur als speerpunt had, er nu eentje komt die graag een sociale verbinder wil zijn. Dat Julius daarvoor de computer gebruikt kan betekenen dat kinderen nog meer tijd achter het scherm door gaan brengen maar Kabout zei ervan overtuigd te zijn dat Julius kinderen juist gaat stimuleren om naar buiten te gaan om daar ideeën op te doen. Julius wil heel graag met de Aalsmeerse en Kudelstaartse kinderen een eigen versie van Minecraft bouwen waarin het dorp zoveel mogelijk digitaal wordt nagemaakt. Julius gaf al een aanzet door de watertoren in Minecraftstijl neer te zetten.

Tot besluit van de plechtigheid in de Raadzaal werd afscheid genomen van de Kinderraad. Voor alle deelnemers was er een certificaat ter herinnering aan hun geleverde bijdrage. Hoe de nieuwe Kinderraad ingevuld gaat worden is nog een open vraag.

Still NOS Jeugdjournaal

Jeugdjournaal
Geheel toevallig was Julius afgelopen zondag te zien in het Jeugdjournaal. Samen met zijn vriend en Kinderraadslid Maarten werd hij geportretteerd over de stilte in Aalsmeer nu er niet gevlogen wordt. In die uitzending zeggen de twee Aalsmeer-Oostbewoners interessante dingen. Bijvoorbeeld at ze veel meer vogels zien dan anders en dat ze beter kunnen slapen. Maar ook dat ze elkaar tenminste kunnen verstaan als ze in de tuin spelen. Klik hier om de uitzending terug te zien.

Tekst en foto’s Arjen Vos

Lees vorig bericht

Ongeval werd motorrijder fataal

Lees volgend bericht

‘Sluiting viaduct als uiterste optie’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *