Julius opvolger van Berber

De elfjarige Julius van Wilgenburgh is de nieuwe kinderburgemeester. De leerling van groep 7 van De Brug is door een deskundige jury gekozen uit drie genomineerden. Met zijn slogan ‘KidsKennenKids in Aalsmeer‘ maakte hij indruk op de jury. Vanochtend werd Julius in zijn klas met bloemen verrast door zijn voorganger Berber en wethouder Bart Kabout.

Waar normaal door middel van campagnes en verkiezingen de nieuwe kinderburgemeester wordt gekozen, hebben de kandidaten in deze coronatijd video’s gemaakt waarin ze vertellen waarom ze kinderburgemeester willen worden en wat hun belangrijkste ideeën zijn. Tussen de juryleden is stevig gediscussieerd over de video’s. Die waren leuk en met veel enthousiasme gemaakt en de kandidaten hielden volgens de jury allemaal een goede presentatie. Via deze link is de sollicitatievideo van Julius te zien. Aan de verkiezing doen normaal gesproken tussen de tien en vijftien kandidaten mee. Dit keer waren dat er dus beduidend minder.

Minecraft Aalsmeer
Julius wil de kinderen in Aalsmeer en Kudelstaart verbinden door online met zijn allen de gemeente na te bouwen in een soort digitale legowereld, Minecraft Aalsmeer. Zelf heeft Julius de Watertoren al op die manier nagebouwd. Verder wil Julius alle scholen in Aalsmeer en Kudelstaart samen brengen in een online YouTube setting. Zelf maakt hij al YouTube video’s. Hij houdt er ook van om Pokémons te vangen met zijn vrienden en zit in de leerlingenraad van PCBS De Brug. Later wil hij studeren aan de universiteit. 

Meest vernieuwend
In de jury zaten naast de huidige kinderburgemeester Berber Veldkamp en wethouder onderwijs en jeugd Bart Kabout ook Heleen Broerse, directeur van basisschool De Ruimte en Lenneke Heijjer, teamleider van het Cultuurpunt Aalsmeer. De jury is unaniem in het oordeel dat Julius het meest vernieuwende plan heeft voor de kinderen in Aalsmeer.

Installatie
Op woensdag 17 juni wordt Julius tijdens de zitting van de kinderraad officieel geïnstalleerd. De keten wordt dan in de raadszaal overgedragen van Berber aan Julius. Na Vince, Sophie, Derek, Hannah en Berber is Julius de zesde kinderburgemeester van Aalsmeer.

Tekstbewerking Arjen Vos, foto Gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel