Reeks bekeuringen uitgedeeld na aanrijding busbaan

Door: redactie. Zondagmiddag vond een aanrijding plaats op de kruising van de Mensinglaan met de burgemeester Kasteleinweg. Volgens een van de betrokken automobilisten reed de zwarte Skoda over de busbaan waardoor het ongeluk veroorzaakt werd.

De bestuurder van de rode auto raakte licht gewond en moest behandeld worden in de ambulance. Terwijl de politie nog bezig was met de afhandeling van het ongeval, waren er diverse automobilisten en ook een motorrijder die hier via de busbaan langsreden en stuk voor stuk op de bon geslingerd werden.

(Foto’s Laurens Niezen Fotografie)

10 reacties

 1. Ik hoop dat voor iedereen die hier per ongeluk verkeerd afslaat op deze busbaan, er gevaar borden worden geplaatst. De rontonde op de Zwarteweg is foutief ontworpen (non standard) en dat zal vroeger of later tot doden gaan leiden.

 2. Doel

  De herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg heeft tot doel om doorgaand verkeer zo veel mogelijk buiten het dorp om te leiden en meer ruimte te bieden voor hoogwaardig openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. Ook is het doel om de doorsnijding van het dorp te verminderen en beide dorpshelften op een verkeersveilige manier met elkaar te verbinden.

  Nou, conclusie: dat is dus niet gelukt!

 3. De gemeente moet snel zorgen dat die busbaan duidelijker wordt! Andere kleur, vaker busbaan op de grond en duidelijke verbodsborden of een bussluis.

 4. Je moet serieus bij elke rotonde 3x kijken bus, fietser en auto. Is wat teveel als je het mij vraagt.
  Snel veranderen voordat er dodelijke ongelukken vallen

 5. Aanpakken die asociale weggebruikers die zich bewust niet aan de verkeersregels houden en huilie huilie gaan doen als ze vervolgens een bekeuring krijgen. Of je nu voor of tegen ‘de knip’ bent, je moet je gewoon aan de verkeersregels houden en normaal rijden, dan gebeuren er ook geen ongelukken.

 6. Ik denk dat er zowel op Aalsmeervandaag als in de Meerbode een vaste dagelijkse rubriek moet komen: “Waar is het ongeluk vandaag?”. Hierbij mijn bijdrage voor vandaag 5 Juni: voor de Mavo. Twee auto’s op elkaar thv Mensinglaan/Hortensialaan.

  Misschien nog een raadsel: Wat krijg je als als politici besluiten nemen over zaken waar ze geen verstand van hebben?

  Eén gratis lunch op mijn kosten voor het juiste antwoord…

 7. Beter is het om al diegene die er voor gezorgd hebben dat de bewoners met deze puinhoop zitten .een dikke bekeuring te geven.

 8. Erg onredelijk al die bekeuringen, want de situatie s zo onduidelijk door links te moeten gaan rijden als je rechtdoor moet, dat het niemand kwalijk is te nemen. Bovendien rijd je op een fietspad waarop je als automobilist wordt gedoogd. Plots zie je bij het afslaan een brede zwarte rijstrook (de busbaan) en in de verwarring sla je daar naar toe af. Begrijpelijk voor een buitenstaander. Dan voelt een bekeuring als zeer onredelijk aan. Zo snel mogelijk wijzigen en het gebruik van de rotondes weer maken zoals al in heel Nederland: ook voor de bussen.

 9. Dat is makkelijk verdienen. Het overzicht is wel zoek na de nieuwe situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin