Vormgever en illustrator Daan Schiff overleden

Twee jaar geleden, op 6 juni 2012, ontving Daan Schiff een koninklijke onderscheiding. Dat was om zijn verdiensten als vrijwilliger voor watersportvereniging De Nieuwe Meer en voor de gemeente, waarvoor hij onder meer actief was binnen KCA (Kunst en Cultuur Aalsmeer). Afgelopen dinsdag overleed hij, 79 jaar oud.

Schiff was grafisch vormgever. Jarenlang gaf hij de publicaties van KCA gezicht, zoals hij dat ook deed bij De Nieuwe Meer. Illustreren deed hij eveneens, zoals in het boekje Hup Aalsmeer uit 2011 van Pierre Tuning. Illustreren met fijnzinnige humor, dat vooral. Zijn doel: het leven voor de aandachtige kijker vrolijker maken.

Een fervent jazzliefhebber was de bescheiden Schiff ook. Hij en zijn vrouw Ingrid waren vaste gasten bij de jazzconcerten van KCA in Bacchus. Vorig jaar kwamen drie liefdes van Schiff – zeilen, grafische kunst en jazz – voor het eerst samen in De Nieuwe Meer, waar tijdens de Westeinderwaterweek een jazzweekend gehouden werd. Voor de tweede editie op 4, 5 en 6 juli aanstaande ontwierp hij het affiche, een paar weken voor zijn dood.
 

Lees vorig bericht

Reünie en voetbalwedstrijd als afscheid van blauwwit tijdperk

Lees volgend bericht

Overleden│John Nijholt


1 Reactie

  • Ik heb Daan voor een korte periode ontmoet in Milano -de jaren 1967-1968. Een heerlijk mens, groot hart, altijd positief, een fijne glimlach. Wat jammer, hij is te vroeg vertrokken, ik heb ook veel te lang gewacht om terug contact te nemen. Veel moed voor degenen die hij liefhad. Vaarwel, Daan.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *