Ton van der Veldt geridderd

Kudelstaarter Ton van der Veldt is onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijzondere inzet als ondernemer. Dit viel samen met zijn 40-jarig jubileum als ondernemer.

Tijdens het jubileumfeest op 10 januari bij AFAS Software in Leusden, waar Van der Veldt oprichter en Lid Raad van Bestuur van is, mocht hij deze koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen. In het bijzijn van familie, vrienden en alle 320 AFAS-medewerkers werd hij geridderd door wethouder Erwin Jansma van Leusden.

Vereerd door het gebaar
“Het was een uitermate gezellig feestje,” vertelt Ton van der Veldt. “Er werd stil gestaan bij mijn leven, wat natuurlijk altijd een eer is. En dat er iets speciaals zou gebeuren had ik wel een beetje verwacht, maar dit was een verrassing voor me.” Van der Veldt is voorgedragen door één van de AFAS-directeuren, die er ruim een half jaar mee bezig is geweest. Het is een uitgebreide procedure waar de voorgedragen persoon op verschillende fronten wordt ‘gescreend’. “Ik vind het fantastisch dat mensen dit voor mij doen,” vertelt zakenman Ton van der Veldt.

Actieve vrijwilliger
Ondanks het feit dat hij veel in Leusden is voor de zaak, voelt hij zich toch een echte Kudelstaarter. Hij heeft dan ook in vele besturen gezeten en is zijdelings nog steeds betrokken bij verschillende verenigingen, mede als sponsor vanuit AFAS. Zo was hij voorzitter van Tennisvereniging Kudelstaart, lid van het kerkbestuur van RK kerk St. Jan Geboorte, voorzitter van de feestcommissie 750-jarig bestaan Kudelstaart en het 60-jarig bestaan van RKDES, bestuurslid van Carnavalsvereniging de Pretpeurders, lid van de toneelvereniging en de eerste voorzitter van het Jeugdsportfonds Aalsmeer. “Door mijn 40-jarig jubileum als ondernemer ga je ook weer eens stilstaan bij alles wat je doet en gedaan hebt, wat altijd leuk is. Ik ben van mening dat je niet al te lang bestuurslid moet blijven van een vereniging. Regelmatig een frisse wind door een bestuur kan geen kwaad.”

Ondernemer in hart en nieren
Ton van der Veldt is zijn loopbaan binnen de automatisering begonnen in 1974 bij ARC (Algemeen Reken Centrum) als computer operator. Van der Veldt nam bij de opkomst van de PC initiatieven om de eerste softwarepakketten te ontwikkelen op het gebied van financiële en personeelsadministratie. Via RAET kwam in 1996 AFAS in beeld dat hij samen met Piet Mars startte.
Van der Veldt heeft zijn ondernemersvisie samengevat in ‘Ondernemings- ProcesBeheer, de kunst van succesvol ondernemen’, dat hij samen met zijn mede-oprichter succesvol op de markt bracht.

Sponsorschappen
Ton van der Veldt speelde een grote rol in aansprekende sponsorschappen in Nederland. Bekend zijn het hoofdsponsorschap van voetbalclub AZ, het AFAS Circustheater in Scheveningen en de AFAS Tennis Classics. Van der Veldt is ook bestuurslid van AZ, één van de best financieel renderende voetbalclubs van Nederland.
Als succesvolle ondernemer is hij de drijvende kracht achter de jaarlijks 4% winst die naar een goed doel gaat. Sinds 1999 zet Ton van der Veldt zich samen met zijn vrouw Wil intensief in voor projecten in Afrika via het Lilianefonds.

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel