Maud gaat met Unity voor ‘Douze Points’

(Foto Chantal Antonides)
Door: Arjen Vos. Hoewel het geheel anders wordt dan gehoopt, wordt het komende zondag een bijzondere en spannende dag voor Maud Noordam. De veertienjarige Aalsmeerse vertegenwoordigt Nederland met meidengroep Unity en het nummer ‘Best Friends’ bij het Junior Eurovisie Songfestival. Zal het net als Duncan Laurence lukken om de winst voor Nederland te pakken? We vroegen Maud onder meer hoe ze zich voorbereidt en hoe ze omgaat met de spanning.
De internationale finale is in Polen. Normaal gesproken zouden alle deelnemers daar ter plekke live optreden maar dat is nu niet mogelijk. Alle zangers, zangeressen en groepen stuurden een opname van hun act in waarbij het publiek een stem mag uitbrengen op de persoonlijke favoriet. Anders dan normaal mag ieder land nu wel op de eigen inzending stemmen. Het moet raar lopen als Nederland ‘Best Friends’ niet beloont met ‘douze points’.
De spanning van een optreden in een liveshow op het grote Eurovisiepodium gaat helaas aan Maud en haar drie zangvriendinnen Demi, Naomi en Jayda voorbij. De opname van de act ligt al op de mengtafel in Polen waar ze er ondanks het ontbreken van toeschouwers toch een grote show van beloven te maken. Aan de andere kant kan de girlband nu volledig ontspannen de liedjeswedstrijd volgen. Leuk voor Maud is dat de opname plaats vond in de studio’s van Crown. Dat was dus een thuiswedstrijd voor haar.
Foto archief AV

In de tijden van de repetities en de opnames moest Maud natuurlijk wel erg voorzichtig zijn wat betreft haar gezondheid. Op haar school, het Amstelveense HWC waren naar verhouding veel coronagevallen. Gelukkig is ze daarvan verschoond gebleven.

Hoe zorg je ervoor dat je in deze tijd gezond blijft? “Wat heel belangrijk is dat ik zo veel mogelijk mijn rust neem en natuurlijk op school ook voorzichtig ben. Mondkapje op en veel desinfecteren. Verder veel thee drinken en proberen zo veel mogelijk te slapen.”
Ben je ondanks dat jullie niet live hoeven op te treden, toch niet een beetje zenuwachtig? “We zijn er wel bij via live-verbinding in de studio in Hilversum. Ik ben vooral zenuwachtig voor de uitslag natuurlijk en ben ook heel benieuwd hoe alles eruit gaat zien. Mijn familie is er ook bij, dus dat is wel leuk.”
Hoe vaak hebben jullie de act al met elkaar geoefend? Word je het liedje al zat?
“We hebben het natuurlijk heel vaak moeten oefenen voor de opnames. Maar nee, ik ben het liedje nog steeds niet zat, hij blijft super leuk.”
Zijn er nog aanpassingen gedaan ten opzichte van de landelijke finale? Die act met deuren, blijft die erin? “De deuren blijven er zeker in, er zijn alleen wel wat veranderingen, maar wat precies blijft nog een verrassing. Om alvast wat ‘sneakpeaks’ te krijgen moet je zeker een kijkje nemen op onze instagram: @maud.noordam @unitygirlband @jrsongfestival
Hoe schat je jullie kansen in? “Iedereen heeft natuurlijk kans om te winnen en ik vind het erg lastig om dat in te schatten. We hebben wel een voordeel want we zijn de enige girlband. Wat kanshebbers betreft kijk ik vooral naar landen als Frankrijk, Spanje en Duitsland. Die vind ik ook supergoed.”
Stemmen kan vanaf vrijdagavond 20:00 uur via junioreurovision.tv. De uitzending is zondag 29 November om 17:00 op npo Zapp.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel