Boodschappenhelden gezocht

Steeds meer oudere inwoners van Aalsmeer kunnen hulp gebruiken bij het doen van de boodschappen. Albert Heijn en Aalsmeervoorelkaar slaan daarom de handen ineen en gaan samen op zoek naar mensen die oudere inwoners willen helpen met hun wekelijkse boodschappen.
 
Volgens Renate Joon van Aalsmeervoorelkaar is voor veel ouderen boodschappen doen het uitje van de week: “Echt een manier om onder de mensen te komen. Ook draagt het bij aan het gevoel van zelfstandigheid, wanneer iemand zelf zijn boodschappen in het mandje kan leggen. Maar veel ouderen hebben daar wel een beetje hulp bij nodig.”
 
Aalsmeervoorelkaar noemt deze vrijwilligers 'boodschappenhelden'.
 
Enthousiaste partner
Het Boodschappenheldenteam kan volgens hen echter wel wat uitbreiding gebruiken nu Aalsmeervoorelkaar steeds vaker aanvragen krijgt voor boodschappenhulp. In Albert Heijn vond Aalsmeervoorelkaar een enthousiaste partner.
 
Anita Gorter, supermarktmanager van Albert Heijn: “De samenwerking tussen Aalsmeervoorelkaar en AH past goed binnen de strategie van AH. Wij zijn de winkel voor iedereen en in dit geval specifiek voor ouderen uit de buurt. Het mooie aan deze actie vind ik dat we de krachten van beide partijen hebben gebundeld. De ouderen komen bij ons boodschappen doen en Aalsmeervoorelkaar werft via AH Helden voor hun Boodschappenhelden-team, op de plek waar het allemaal gebeurt. Zo heb je een groot bereik en hopen we Aalsmeerders enthousiast te maken voor deze campagne en uiteraard nieuwe Helden voor Aalsmeervoorelkaar te mogen verwelkomen.” 
 
Superheld of Flexibele held
De Boodschappenhelden-actie duurt de hele maand oktober in de verschillende winkels van Albert Heijn in Aalsmeer. In die maand willen Albert Heijn en Aalsmeervoorelkaar zoveel mogelijk nieuwe Boodschappenhelden vinden.
 
Er wordt zowel gezocht naar Superhelden, Aalsmeerders die elke week boodschappen willen doen met een oudere, als Flexibele helden, mensen die af en toe tijd hebben voor hulp. Tijdens de actiemaand is het team van Aalsmeervoorelkaar regelmatig aanwezig in de winkels van Albert Heijn om klanten te enthousiasmeren om Boodschappenheld te worden. Meer informatie is ook te vinden op de website van Aalsmeervoorelkaar.
 
Foto: een Boodschappenheld in actie bij Albert heijn in Amstelveen. Foto Arjen Vos
 
(advertentie)
 
 

6 reacties

 1. Dank voor dit bericht.
  Ik stuur uw een mail met mijn gegevens.
  Verheug me om te helpen .

 2. Beste Jacques,

  Wat leuk dat u enthousiast bent over de actie. We komen graag met u in contact. Als een mailtje stuurt naar team@aalsmeervoorelkaar.nl met daarin uw telefoonnummer dan neemt mijn collega Renate even contact met u op.

  Een fijne dag!

  Hartelijke groet,
  Carla

 3. Wil geen held zijn absoluut niet !!
  Aalsmeer voor elkaar neem contact met mij op a.u.b.
  Wil graag helpen in Kudelstaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin