Coronacrisis brengt mensen dichter bij elkaar

Ouderen helpen boodschappen doen. Beter is het natuurlijk dat de oudere dan niet meegaat. (Foto archief AV)

Wat wordt er allemaal gedaan om het leven in tijden van deze coronacrisis wat te verzachten? Van diverse kanten wordt gemeld dat mensen zeer hulpvaardig zijn als het gaat om het omzien naar elkaar.  Er wordt aangeboden eten te koken voor de buren, er zijn whatsapp groepen gestart om elkaar op de hoogte te houden en kinderen maken tekeningen voor eenzame ouderen.

Dinsdag werden door Royal Flora Holland de twee Aalsmeerse zorgcentra in de bloemetjes gezet. Bloemen die anders vernietigd zouden worden. Uitgeverij BDU die deze week kenbaar maakte te stoppen met het Witte Weekblad in Aalsmeer, startte nog wel via Facebook een coronahulpgroep op. In no-time meldden zich daar ruim 400 bereidwillige vrienden. Opmerkelijk genoeg blijft het vooralsnog stil voor wat betreft de aanvraag van hulp.

Aalsmeervoorelkaar, ook wel bekend als de vrijwilligerscentrale laat ook weten dat ze klaar staat voor wie praktische hulp nodig heeft. Met name de in oktober vorig jaar geïntroduceerde boodschappenhulp kan nu goed worden ingezet. Een haast essentieel hulpmiddel om ouderen bij te staan die de deur niet uit kunnen. Voor mensen die interesse hebben om te helpen: het is handig is als u een auto ter beschikking heeft, maar ook met de fiets kunt u al heel veel betekenen.

Het infopunt Aalsmeer en het inloopspreekuur zijn tijdelijk gesloten. De centrale is wel elke ochtend telefonisch bereikbaar via 0297-347510. Mailen kan via team@aalsmeervoorelkaar.nl. Op de website van de vrijwilligerscentrale kunnen zowel hulpvraag als hulpaanbod worden achtergelaten.

Als u ook initiatieven heeft en deze kenbaar wil maken, mailt u ze dan naar info@aalsmeervandaag.nl.

Tekst Arjen Vos

 

 

Eén reactie

  1. dat is 1,50 m afstand van elkaar op de foto in de supermarkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel