Aalsmeer/Aalsminder: Jasper Engel

Onlangs opende Bakkerij Vooges een filiaal in Heemstede. Naast Amstelveen, Mijdrecht en twee winkels in Aalsmeer is dat de vijfde locatie waar mensen de smakelijke producten van de bekende Aalsmeerse bakker kunnen kopen. Wij zagen in het steeds verder uitrollen van een van ‘Aalsmeers trotsen’ een mooie gelegenheid om Jasper Engel, eigenaar van Vooges, het welbekende rijtje vragen voor te leggen voor de rubriek Aalsmeer/Aalsminder.

Het mooiste gebouw
Korenmolen De Leeuw, dat vind ik een mooi en interessant gebouw met een prachtige historische functie. Het oude ambacht dat vroeger natuurlijk cruciaal was voor de bakker om de tarwe van het land te vermalen tot meel en bloem voor brood en banket. Ook de mechanische techniek uit die tijd vind ik mooi om te zien, de grote houten tandwielen die de molensteen laten draaien.

De mooiste straat
De Uiterweg, waar ik zelf ook woon, met de vele imposante huizen.

Mooiste kunstwerk
Kunstkasten, ik ben niet zo kunstzinnig maar deze kasten zien er wel vrolijk uit.

Mag gesloopt worden
Slopen hoeft nou ook weer niet maar het gebouw van de Lidl kan ik maar moeilijk aan wennen zo in het dorp.

Dit kan beter
De verkeersdoorstroming in het dorp, als het druk is zeker op zaterdag is er geen doorkomen aan vanaf de Grundelweg/Uiterweg de Van Cleeffkade/Stationsweg op.

Mijn favoriete Aalsmeerse
Dat is zonder twijfel mijn vrouw Elisa, de geweldige moeder van mijn twee lieve dochters. Begin dit jaar is er bij haar een tumor in haar hoofd geconstateerd. Deze tumor hebben de artsen afgelopen zomer met succes kunnen weghalen en nu gaat het ontzettend goed met haar. In deze periode is er wel een paar keer een doemscenario door mijn hoofd geschoten en worden heel veel tot dan belangrijke dingen ineens erg relatief. Ik ben nu heel dankbaar dat het allemaal goed afgelopen is.

Mijn restaurant
Op dit moment zijn alle restaurants mijn favoriet. Ik heb enorm veel respect voor de ondernemers in de horeca waar het altijd al hard werken is. Vooral op tijden dat veel andere mensen vrij zijn. Dat ze nu zo hard getroffen worden door alle overheidsmaatregelen, dat valt niet mee.

Mijn winkel
Natuurlijk zijn mijn eigen winkels favoriet.

Mijn mooiste herinnering
Dat is wel mijn onbezorgde jeugd hier, veel varen, zwemmen hutten bouwen op de poel.

Hier sport ik graag
Op de Poel, in de zomer lekker watersporten wakeboarden en zwemmen. En in de winter ijszeilen en schaatsen, al is dat helaas alweer een tijd geleden.

Hier kom ik tot rust
Ik kom tot rust als ik helemaal alleen in de bakkerij nieuwe producten aan het proberen ben. En als ik tijd heb thuis in de schuur een klassieke brommer restaureren. Het nieuwste project, een Batavus Bilonet bakkerstransportbrommer uit de jaren 50.

Ik voel me Aalsmeerder omdat
Ik woon al mijn hele leven in Aalsmeer ken daardoor ook wel veel mensen, veel familie en vrienden wonen hier.

Pramenrace 2017

Favoriete evenement
De Pramenrace, wij verzorgen met de bakkerij altijd het pramenontbijt. Om 02:00 uur beginnen we aan de voorbereidingen en dan bouwen we het hele ontbijt op voor alle praamvaarders. Na het ontbijt is het altijd snel opruimen en omkleden om zelf mee te varen met de race, meestal aan het roer om dat eerste biertje, die vaak goed inslaat na zo’n hectische dag zo lang mogelijk uit te stellen.

Het lekkerste taartje
Onze specialiteit het bosvruchtentaartje, waarschijnlijk het beroemdste taartje van Aalsmeer en omstreken.

Foto’s Arjen Vos/archief AV

4 reacties

  1. Heb heel veel respect voor deze hard werkende jonge ondernemer.
    Bijzonder knap hoe hij zo een bedrijf laat draaien in combinatie met het gezinsleven.
    Ook de nieuwe ideeën die uit zijn hoofd komen zijn altijd inspirerend en uitdagend weet ik uit ervaring 👌

  2. Helder stukkie, van een jonge Aalsmeerse ondernemer !! Erg leuk om te lezen hoe hij op dit moment in de samenleving staat 👍

  3. Mooi interview met Jasper, heb grote bewondering voor hem! En heerlijke producten ook👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin