Lezerspost: ‘OV geen verbetering’

Busstation Aalsmeer (foto archief AV/Jaap Maars)

Als reactie op de aanleg van de snelle buslijn via de N196 wil ik aangeven dat er geen verbetering is voor het bereiken van bv Amstelveen. Vanuit het dorp lopen naar busstation Aalsmeer aan de Zwarteweg is voor veel inwoners van Aalsmeer niet te doen. Wat een slechte verbetering! Daarnaast is er al veel geschreven over de autoluwe dorpswegen in Aalsmeer. Sinds het werk aan de N196 is de in aanleg autoluwe Stommeerweg een zeer drukke weg geworden. Files op deze weg, grote vrachtauto’s, dit noem ik niet autoluw. Er wordt hard gereden waarbij het ontbreekt aan enige vorm van handhaving. Als fietser voel je je niet meer veilig op de Stommeerweg, wat bij mij een val tot gevolg had met letsel! In alle gevallen is het verkeer in Aalsmeer qua openbaar vervoer en veiligheid in het dorp wat mij betreft geen vooruitgang!

Addie Moggré

Lees vorig bericht

Nassira Oude Kotte: ‘Gido en ik hadden direct een klik’

Lees volgend bericht

Sloop en verhuizing ‘Weduwe P’ in historische film


8 Reacties

 • Een late reactie op Addie Moggre.
  Allereerst heel vervelend dat u bent aangereden. Ik en uit mijn omgeving hoor ik dezelfde stemgeluiden, ben het volkomen met de inhoud van uw schrijven eens. De Stommeerweg is een racebaan en wordt gebruikt door al het vrachtverkeer. Niet te fietsen of te lopen.
  Het openbaar vervoer is helemaal teniet gedaan. Even een bus naar Amstelveen nemen of Amsterdam is er niet meer bij, tenzij je van een dag sightseeing houdt. Je moet je begeven naar het busstation, dan ben je een half uur verder en een klein busje reserveren werkt niet in de praktijk. Mensen die bij ons op bezoek komen met openbaar vervoer (eindeloos onderweg) moeten wij daarna met de auto gaan ophalen. Op de N 196 rijdt een handjevol auto’s, bijna geen vrachtwagens meer, want die hebben de binnen door weg ontdekt en de bussen racen op de N196 met 1 1/2 paardenkop erin. Het is om je te schamen wat dat betreft voor een dorp waar dat niet 1000 inwoners kent, maar bijna 35.000. Hoe heeft deze achteruitgang kunnen gebeuren.

 • Qua bereikbaarheid: Waar is de verbetering moet ik me afvragen. Er is nu geen rechtstreekse buslijn meer vanuit Aalsmeer Centrum naar Amsterdam. Je moet eerst naar het nieuwe busstation (bijna buiten Aalsmeer) reizen om een bus te kunnen pakken naar Amsterdam. Ook geen rechtstreekse buslijn Aalsmeer-Schiphol meer; alleen maar naar Schiphol-Zuid. Openbaar vervoer van/naar Aalsmeer is nu totaal afhankelijk geworden van Hoofddorp en Uithoorn. Er is geen OV Aalsmeer meer, helaas..

 • In reactie op bericht van Kees de Wit: de frequentie van de 340 gaat na 21.00 al terug naar 2 x per uur. Deze week vanaf station Schiphol met de 181 bijna een half uur staan wachten op Schiphol Zuid op de 340 om Aalsmeer te bereiken. Totale reistijd 3 kwartier, dat was met de 198 /342 wel anders.

  Een frequentie van 2 x per uur heeft niets met een HOV te maken

 • Het ligt er natuurlijk wel aan waar je woont. Als ik met OV op maat naar het dorp wil, kan ik (op afspraak) opgehaald worden bij de halte Seringenpark. Een afstand lopen die aardig in de buurt komt van lopen naar het Drie Kolommenplein! Heerlijk als je niet zo goed ter been bent! Daar gaat je onafhankelijkheid. Deze zogenaamde snelle buslijn is ook voor mij geen verbetering!

 • Connexxion deed in 2017 ‘de belofte dat alle kernen van minimaal 10.000 inwoners een directe verbinding met Schiphol krijgen’.
  Bus 342 zou de verbinding worden tussen Busstation Uithoorn en Schiphol, via Aalsmeer. Die is (vooralsnog?) niet doorgegaan.
  Zie: https://aalsmeervandaag.nl/columns/pierres-pennenstreken-mallemoerregio

 • Meneer Kok, tenzij u graag aan de wandel gaat kunt u voor Schiphol gewoon de 340 nemen. Bij knooppunt Schiphol-Zuid overstappen op de 180 of 181. Dat kan 8x per uur.

 • Addie, je kunt ook nog eerst naar bushalte van Cleeffkade of Ophelialaan lopen en daar de 340 pakken die je naar het busstation brengt. En bedenk ook dat het verdwijnen van de bussen op de Stationsweg het verkeer wat overzichtelijker en veiliger maakt.
  Voor mij was bushalte Dorpsstraat maar een paar minuten lopen als ik de bus wilde nemen naar Haarlem of Schiphol. Maar ja die is verdwenen, ik moet nu naar knooppunt Schiphol Zuid lopen, zeker 3x zo ver. Ik troost me met de gedachte dat lopen mij gezond houdt en dat ik niet meer zo lang hoef te wachten alvorens er een bus komt. Zeker van en naar Schiphol.

 • Addie, lopen hoeft niet. Voortaan even busje bestellen van Driekolommenplein naar busstation. OV op maat.
  https://www.connexxion.nl/nl/onze-routes/vervoersmiddelen/ov-op-maat/pilot-ov-op-maat-in-aalsmeer

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *