Lezerspost: ‘Een moeilijk geval’

Plattegrond van Hoofdweg-Zuid met supermarkt rechts vooraan

Door: redactie. Over de plannen van een tweede supermarkt in Kudelstaart zijn de meningen verdeeld. Naar aanleiding van het artikel door Joop Kok wat begin deze week op AalsmeerVandaag verscheen, kwamen er heel wat reacties los. De reactie en mening van (oud)ondernemer Will van Lammeren hebben we een plekje gegeven in de rubriek ‘Lezerspost’.

Al jaren horen wij, winkeliers: ‘wanneer komt er een tweede supermarkt..?’ Ja, dat is makkelijk gezegd. Diverse onderzoeken in het verleden hebben aangetoond dat er geen supermarkt staat te dringen om naar Kudelstaart te komen. De ‘welles en nietes’ zijn hier rijk vertegenwoordigd. De winkeliers staan hier echt wel voor open, dit geeft èn meer traffic èn een beter aanbod. Dat de AH hier op tegen was is ook  niet waar. Er is bij de gemeente genoeg over gesproken tijdens de gesprekken over Mijnsheerlijkheid. Die bouw was voor de winkeliers een punt dat er gesproken kon worden over extra winkels. Bijvoorbeeld in de plint van het gebouw. Later is er geopperd dat de Graankorrel zou gaan verhuizen naar het land van Timmer/Hoofdweg. Hier stonden de winkeliers geheel achter want dat zou het winkelcentrum vergroten en compleet maken. Voldoende parkeren en een ruime diversiteit. Dat er bij de gemeente niet goed is opgelet (grondaankoop door een derde) daar wordt niet over gesproken. Regeren is vooruit zien. Nu willen wij allemaal dat er woningen komen voor starters en ouderen. Dat is begrijpelijk. Dat een Supermarkt die in handen is van de partij die de grond in bezit heeft is nu het gevolg.

Fusie van de Graankorrel houdt in dat er voldoende leerlingen zijn dus verplaatsen van de school is niet direct noodzakelijk. Wat houdt dit alles wel in? Versnippering van winkelgebied. En dat de best wel wat duurdere woningen aan het Zuiderpark tegen een supermarkt aan gaan zitten kijken.

Natuurlijk zal er gezegd worden dat het mooi gemaakt gaat worden met groen en een mooi aanzicht en dat je daar geen last van hebt maar niemand zit daar toch te wachten op vrachtverkeer? Een tweede super hoort bij de andere winkels, hoe je het wendt of keert. Anders word Kudelstaart net zo verdeeld als Aalsmeer. Dit is mijn mening en ik weet ook de mening van vele anderen.

Een grote AH met een ruim assortiment een bakker en slager bloemen en slijterij een dierenwinkel en kapper voldoende eetgelegenheid. Ruim parkeren, iedere week een visboer en broodkar wat willen wij nog meer? Als ik de politiek mag geloven dan komen er nog eens 500 woningen bij. Reken je met 3, dan krijgt Kudelstaart er nog zo’n 1500 inwoners bij. Dus ook meer schoolgaande kinderen, wat is er dan beter dan hier een school te vestigen? Hetzelfde geldt voor de sporthal. Verplaats die naar het terrein bij de sportvelden (voetbal, korfbal en tennis) Niemand is tegen een tweede super(discounter!) Ik heb al meer aangekaart dat hoe beter het winkelcentrum draait des temeer zal er aan sponsoring in welke vorm dan ook terug vloeien naar de sport, cultuur enzovoort.

Kudelstaart ik ben er groos op: een mooi dorp aan de Westeinder met voldoende sportmogelijkheden, jachthavens, restaurants en een fraai Dorpshuis.

Will van Lammeren

Lees vorig bericht

Total loss na rammen paaltjes

Lees volgend bericht

Burgemeester beschermheer De Leeuw


3 Reacties

  • Eens met Will. Centraliseer alles. Een versnippering van het winkelgebied komt niemand en niks ten goede. Een 2e (discounter) supermarkt hoort in het bestaande winkelgebied. Ook ideaal voor de vele senioren met beperkte budgetten in de Boerhaave en Nobel hoffen: hun dagelijkse sociale ‘uitje’ op rollator/loopafstand. Dit heeft niks te maken met ‘het beste voor een gemeenschap’. Hier spelen andere krachten die ten koste gaan van ons Kudelstaart.

  • Ja zo werkt de politiek.Als een werkgever zo met zijn personeel om zou gaan hadden we nu alleen nog ZZP ers. Klein fikkie stoken en wachten hoe ernstig de uitslag is en daarna stilzwijgend de hele boel in de fik zetten

  • Beste Will,
    Een sterk verhaal. Maar dit speelt niet alleen in Kudelstaart. Vraag maar aan de bewoners van de Uiterweg (Hoogenboom Vakantieparken), Sportlaan (uitbreiding Tennis), Hornmeer (Waterfront) en je zal je daarna niet meer verbazen dat de inwoners (bijna) niets in te brengen hebben bij dit college dat geen aandacht heeft voor diezelfde inwoners.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *