Opgewekte stemming bij feestelijk pianoconcert

Ksenia Kouzmenko (Foto PT)

Door: Leni Paul. Wat een heerlijke ervaring om je afgelopen vrijdagavond te laten onderdompelen in een opmerkelijk muziekoptreden van pianiste Ksenia Kouzmenko. In de goed gevulde ‘concertzaal’ van het Flower Art Museum lieten we ons meeslepen door de begaafde pianiste die voor de tweede keer in Aalsmeer kwam optreden. Wat bijdroeg aan dit muziekfeestje was de duidelijke uitleg die vooraf door de Wit-Russische pianiste werd gegeven.

Na de recente gebeurtenissen en onrust omtrent de bestemming van het FAM kon deze avond van een zeer opgewekte stemming worden gesproken. Na een welkomstwoord van KCA-voorzitter Ulla Eurich sprak Constantijn Hoffscholte zijn vreugde uit over de enthousiaste reacties uit brede lagen van zowel de Aalsmeerse bevolking als daarbuiten om FAM te behouden. Hij noemde met name cultuurliefhebber Pierre Tuning die zich daadkrachtig en enthousiast heeft ingezet voor het behoud van FAM op deze locatie en terecht viel Tuning dan ook een warm applaus ten deel. Ook cultuurwethouder Willem Kikkert gaf blijk opgelucht te zijn over deze uitkomst.

Zakelijke hersenspinsels en rampscenario’s leken deze avond als sneeuw voor de zon verdwenen toen Ksenia Kouzmenko als ster van de avond plaatsnam achter de vleugel. Voor aanvang had AalsmeerVandaag een kort gesprek met de pianiste die samen met haar echtgenoot, in het dagelijks leven pianoleraar aan het Conservatorium van Utrecht, een groot deel van de wereld bezocht, met een levendige interesse naar de plaatsen waar bekende en minder bekende componisten ooit vertoefden.

Franse wijnvelden
Zo werd het een avond vol verrassingen die na afloop van het concert bij veel bezoekers de heftige wens deed ontstaan onmiddellijk af te reizen naar alle bijzondere oorden die ons deze vrijdagavond zowel oraal als muzikaal werden voorgeschoteld. Met Debussy liepen we door de Franse wijnvelden, we verbleven in de lievelingsplaatsen van de Catalaanse componist Frederic Mompou. En zo werd het een wonderschone avond. En omdat de pianiste enige tijd op Cuba verbleef waar haar vader enkele jaren pianoleraar was, hoorden we deze avond veel Spaans getinte werken.

Het werd zo een bijzonder muzikaal feest. Uiteraard waren er bloemen voor de pianiste en haar echtgenoot die ons hebben beloofd: ‘We komen terug naar Aalsmeer!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin