Hobo String Band in originele bezetting naar Bacchus

In de jaren ’70 was de Hobo String Band een Aalsmeerse band met nationale uitstraling. De muzikanten van destijds zijn dan wel wat ouder geworden maar beheersen nog steeds de instrumenten als weleer. Zaterdag 28 januari komt de band in originele bezetting bij elkaar voor een optreden op de akoestische avond in Bacchus.
 
Wanneer in 1968 Leen Mulder het duo Dickenik, bestaande uit Cors Doeswijk en Dick Kuin versterkt, wordt de naam Hobo String Band geboren. Doeswijk verlaat de formatie om zijn militaire dienstplicht te vervullen en het duurt dan tot 1970 voordat de band compleet is. Een van de laatst toetredende leden is Robert Schadd, een purist op het gebied van de folksongs en een welkome versterking van de Hobo String Band.
 
Na een stromachtige periode van zo’n tien jaar, waarin zowel radio als TV optredens, grote festivals, Paradiso en het Amsterdamse Concertgebouw werden bespeeld, viel de formatie uit elkaar. Ook heeft de HSB een aantal platen gemaakt waarvan de LP ‘Dedicated to Fidel’ de meest bekende is. In de jaren negentig heeft er nog een reünie plaatsgevonden, maar daarna is het stil geworden rond de HSB.
 
Totdat er begin januari vanuit Bacchus een verzoek kwam om met de Hobo String Band op één van de akoestische avonden een klein optreden te verzorgen. Na een paar mailtjes tussen Aalsmeer en Winterswijk wordt er door Leen Mulder, Robert Schadd en Dick Kuin besloten dat dit een mooie gelegenheid is.
 
Het zijn echter niet alleen deze drie die naar Bacchus komen, maar ook bassist Wil Joore en Gerrit van Leeuwen met wasbord zijn aanwezig waarmee de ‘oude’ Hobo String Band in de originele bezetting op het podium staat.
 
(advertentie) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin