Akoestische avonden smaken naar meer

Wie binnen was had geluk. Wie dacht dat er halverwege de avond nog wel aangeschoven kon worden, had helaas pech. Of veel geduld nodig. Pas als iemand vertrok, kon er weer eentje bij. Maar er vertrokken niet zo heel veel mensen. Daarvoor was het veel te gezellig. Met 70 mensen over de vloer was de Akoestische Avond op zaterdag in Bacchus volledig uitverkocht. De avonden stonden deels in het teken van ‘Guilty Pleasures’. Liedjes die 'niet kunnen' maar die je stiekem toch leuk vindt.
 
Vrijdag was het bezoekersaantal misschien iets minder, de sfeer was ook op die dag uitstekend. Maar het hoogtepunt op zaterdag was nauwelijks te overtreffen. Een swingend muzikaal festijn waar het plezier vanaf droop. Vijf zeer uiteenlopende acts wisselden elkaar af.
 
Slimme campagne
Het begon met de formatie ‘Riverstones’. Dat daar tot dit weekend nog maar weinig mensen van gehoord hadden, klopte wel. Het was de band van Saskia Veenswijk, die een zeer slimme campagne had gevoerd om aan een naam te komen.
 
Wie de leukste naam bedacht, werd getrakteerd op een gratis huiskamerconcert. De groep haalde met dit idee niet alleen 600 inzendingen binnen, maar ook de voorpagina van het AD (Algemeen Dagblad). Woensdag werd bekend gemaakt dat de winnaar uit Utrecht komt en zich aldaar mag verheugen op een privéconcert. En het werd dus: ‘Riverstones’. Ze gaven met een fris openingsoptreden een prima visitekaartje af.
 
Verrassend
Daarna was het de beurt aan een bijzonder viertal. Het duo Dick Kuin en Leen Mulder kreeg versterking van Joop Gijsbers, die prachtig kan fotograferen maar ook de bassnaren zeer kundig beroert. Verrassend was ook de aanwezigheid van toetsenist Joseph Custers, de helft van het bekende ‘Circus Custers’.
 
Het publiek genoot en dat deden ook de muzikanten die een ode brachten aan Bob Dylan.
 
Vuur en vlam
Toen verscheen er een illuster damesgezelschap op het krappe podium. Gehuld in zwierig zwart-wit werden de vijf aangekondigd als ‘De Dolly Dots’. Waar een paar weken oefenen toe kan leiden… Wie niet beter wist, zou zweren dat hier Angela en Patty met hun vriendinnen waren neergestreken. Tekstueel zeer vast, ritmisch prima maar synchroon bewegen kostte iets meer moeite. Maar de vonk sloeg onmiddellijk over en zette het publiek in vuur en vlam. Van ‘She’s a liar’ tot ‘Boys’, het publiek zong onbeschaamd mee. Niemand leek zich schuldig te voelen om dit leuk te vinden.
 
Breekbaar
Na dit vuurwerk kostte het moeite om de aandacht er weer bij te houden. De pauze had voor het duo Koeks iets langer mogen duren. Arjen Koekoek en Dave de la Reza speelden breekbare luisterliedjes, maar moesten alle zeilen bij zetten om de mensen aan het luisteren te krijgen.
 
De slotact was wederom van een knallend gehalte. Remco de Hundt en Hans Millenaar (The Hucksters) maakten er met onder meer Remco Millenaar en Ab Hansen een toepasselijke finale van. De zaal ging los en dat Hans Millenaar de teksten op zijn blaadje niet goed meer kon lezen, werd hem van harte vergeven. Op het hoogtepunt van de avond ging de stekker eruit. En zo hoort het ook.
 
Arjen Vos
 
Foto: de Dolly Dotys, teruggeflitst uit de jaren '80, zetten Bacchus in vuur en vlam. Meer sfeerbeelden in de gallery hieronder. (Foto's Arjen Vos)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel