Radio

Was u er ook bij vorige week zondag? Radio Aalsmeer vierde haar 25-jarig bestaan met een feestelijke receptie in Crown. Voor de eigen medewerkers maar ook voor de luisteraars. Iedere Aalsmeerder was van harte uitgenodigd. Was het een geslaagde party? Het was zonder meer gezellig. De aankleding perfect, de hapjes en drankjes uitstekend verzorgd en voor wie even geen zin had in een verplicht praatje, kon afleiding vinden onder een virtual reality bril waarmee men een absurde achtbaanrit kon maken of uitgestorven dino’s kon ontmoeten. Of zich op de foto laten vastleggen in retrostijl met opmerkelijke attributen. Dat kunt u allemaal rustig aan de mensen van de radio overlaten. Er is veel talent beschikbaar. Op allerlei vlak.
 
Was het ook druk? Er waren voortdurend mensen aanwezig. Op het hoogtepunt telde ondergetekende zo’n kleine honderd feestgangers. Een tikkie optimistisch naar boven bijgesteld. Dat is iets meer dan het aantal vaste vrijwilligers en medewerkers van het radiostation. Conclusie die daaruit getrokken kan worden: het was vooral een feestje voor de radiomakers zelf. En hun familieleden die zich misschien verplicht voelden nu eens te kijken waar zoonlief, vrouwlief, vaderlief, enfin vult u zelf maar in, zich nou al die jaren zo voor uitslooft.
 
Grote vraag die mij deze week bezig hield: waar was de luisteraar? De doorsnee Aalsmeerder die dagelijks afstemt op de zender? Zijn Aalsmeerders geen feestgangers of receptielopers? Zijn Aalsmeerders überhaupt wel radioluisteraars…?
Het blijven lastige vragen. Hoeveel luisteraars draaien de knop naar 105,9 of op 99,0? Er worden zelfs binnen de radio grappen over gemaakt. Dan wordt er voor aanvang van een programma nog even overlegd: “Bel jij onze luisteraar even op dat we zo gaan beginnen…”
 
Zijn er bedrijven die in plaats van de Arbeidsvitaminen (die naam alleen al…), het eindeloos in herhaling vallende Sky Radio, of het domme geginnegap van Edwin Evers en zijn sidekicks Radio Aalsmeer opzetten? Eentje ken ik er: Ton Meijer van de bloemenwinkel in de Ophelialaan. Koop daar op zaterdag een bosje bloemen en je hoort op de achtergrond Sem op Zaterdag, Hartelijk Zaterdag of het Weekendmagazine. Informatie en muziek. Gemaakt door uw buurman, de leraar van uw kind of de zus van uw tante. Persoonlijker kan het niet.
 
Misschien wist u het (nog) niet maar Radio Aalsmeer kent al een tijdje een 24-uursprogrammering. Dat betekent dat er in de nacht en doordeweeks overdag non-stop muziek gedraaid wordt. Zonder hinderlijke reclame-onderbreking en u zult ze ook niet snel betrappen op het herhaaldelijk draaien van dezelfde platen. De zender heeft de beschikking over een eindeloze playlist afkomstig uit de verzamelingen van de diverse radiofreaks die voor de zender actief zijn.
 
U merkt het: ik breek op deze plaats een lans voor onze lokale zender. En niet alleen maar omdat we als AalsmeerVandaag steeds nauwer met elkaar aan het samenwerken zijn. De zender en de mensen die hier hun ziel en zaligheid in steken, verdienen meer luisterende oren. Niet uit mededogen, maar gewoon omdat ze goed bezig zijn, dat u geïnformeerd wordt over wat er speelt in uw dorp. Dat u daarnaast lekkere muziek over u uitgestrooid krijgt, kunt u als een cadeautje beschouwen.
 
Het wordt dus tijd dat u de knop omzet. Wij hebben thuis de ouderwetse draagbare radio uit het stof gehaald en in de keuken een plek gegeven. Om tijdens het koken te luisteren naar de talkshow van Esther Sparnaaij, of Door de mangel van broer en zus Elbert en Mylène Huyts. Op woensdag spelen we als gezin interactieve radioquiz (kahoot) van Lianda van der Schilden en Robert Arendse en zo kan ik nog wel even doorgaan.
 
Ik daag u uit om er vandaag nog mee te beginnen, het minimaal een week uit te proberen, en dan te laten weten hoe het bevalt. En mocht u geen radio meer in het stof hebben liggen, dan kunt u de zender ook via tablet of pc luisteren. Kunt u gelijk kennis maken met de fenomenale nieuwe website, waar menig landelijke omroep jaloers op zou zijn!
 

Foto: burgemeester Nobel lanceerde de nieuwe website tijdens de receptie afgelopen zondag. Foto Arjen Vos

7 reacties

 1. Even mijn gedachte laten spreken over radio Aalsmeer 105,9
  Beter afgewezen worden om wie je bent , dan geaccepteerd worden om wie je niet bent !!
  Veel succes met de zender radio Aalsmeer 105,9

  VR GR Jacques,

 2. Misschien een idee om de gehele Aalsmeerse middenstand op Radio Aalsmeer afgestemd te krijgen, maar minimaal toch zeker alle adverteerders? Etos en de bloemenstal staan al op de lijst. Ook ik zal op mijn werk (via internet) eens afstemmen op Radio Aalsmeer. Ben wel benieuwd geworden. En wat een bijzondere burgemeester heeft Aalsmeer: wil wel komen maar liever niet in beeld…

 3. Ik heb zelf zelden de radio aan, maar ik volg Radio Aalsmeer op facebook en de website en het zijn wel veelal hele interessante onderwerpen en lekkere muziek. Ik ben in verschillende uitzendingen geïnterviewd over diverse onderwerpen en het is fantastisch om te zien hoe gedreven deze vrijwilligers zijn!

 4. De radio in de hobbykamer staat standaard op Radio Aalsmeer; vooral ’s avonds, vrijdagavond café is favoriet!

 5. Bij de Etos staat Radio Aalsmeer ook aan. En op vrijdagavond tussen 21 en 23 zijn er zéker veel meer luisteraars dan 1. Af te lezen aan het aantal reacties dat het Vrijdagavondcafe altijd krijgt tijdens en na de uitzending.

 6. In ieder geval heeft mijn schoonmoeder altijd op radio Aalsmeer afgestemd dat zijn er dan al twee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel