Geen Pennenstreek: ‘Bloemetje’

Door: Pierre Tuning. Het is dinsdagochtend 11 uur. Onze kinderen komen terug van vakantie en wij vinden het een goed idee om voorafgaande aan hun thuiskomst een vers bloemetje bij hen op tafel te zetten.

Dus: welgemoed in de auto gestapt en op weg gegaan naar Peter en Marian Stokman aan de Hornweg. Met enige moeite de splinternieuwe route naar de Zwarteweg gereden, om bij de Hornweg te bemerken dat die is afgesloten wegens ‘werkzaamheden’ – wat die ook mogen zijn.

‘Volg G’! ‘G’ leidt via de Middenweg naar… de Aalsmeerderweg, rechtsaf naar de Machineweg, die weg vervolgen, na de kruising Zwanenpad-Middenweg!/Catharina-Amalialaan, bij de rotonde rechtsaf bij het bord: ‘Hornweg afgesloten, P&M Stokman bereikbaar’. De ‘G’ is allang vergeten – en de sufk..t die ons via de Aalsmeerderweg liet omrijden, heeft er niet aan gedacht dat je tegenwoordig rechtstreeks via de nieuwe Middenweg naar de Machineweg kan rijden!

Eindelijk voorzien van ons ‘bloemetje’ dus maar dezelfde weg terug genomen (er is wel een obstakel met ‘maaiwerkzaamheden’ op het ‘bereikbare’ deel van de Hornweg)  – maar we gaan deze keer wél via de nieuwe Middenweg naar de Zwarteweg. Langs de prachtig nieuwe rotonde met de Burg. Kasteleinweg (pas op: de fietsers kunnen van twee kanten komen – dat zal nog wat worden in de toekomst!), naar de vertrouwde rotonde linksaf de Dreef op naar de Hornmeer.

Bloemetje afgeleverd en opgewekt de Kudelstaartseweg genomen, naar huis. Even wachten: stoplicht vliegt altijd snel op rood als je eraan komt; om daarna te merken dat na het passeren van deze verkeersbelemmering, er… ‘werkzaamheden’ aan de gang zijn! Een grote truck met knipperlicht verhindert de doorstroming van onze tegenliggers. Een file van zeker twintig auto’s staat (on)geduldig te wachten tot zij erlangs kunnen.

Na een reis van bijna een paar uur zijn we eindelijk thuis; we kunnen weer vanuit ons raam het voortjakkerende omgeleide verkeer aanschouwen. Lekker rustig. Maar een beetje opgenaaid. Dat wel.

Foto Arjen Vos

 

Eén reactie

  1. Probeer ook eens op de fiets langs de Hornweg te rijden op deze plek, Pierre.
    Al maandenlang een ware hindernisbaan voor de fietsers, met telkens wisselende attracties langs diepe bouwputten en grote boorinstallaties.
    Recente aanwinst is de alternatieve houten fietsbrug boven de sloot aan de kant van de veiling.
    De rest van het ‘gewone’ fietspad is iedere dag ook weer een nieuwe ontdekkingsreis langs steeds meer losliggende tegels, die je het gevoel geven over een wasbord te fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel