Maximale doorrijhoogte: 2,50 meter

Er is een Hornweg, er is een viaduct. Sommige mensen zeggen dat het viaduct te laag is, maar dat is niet waar, ik pas er ruim onderdoor. Lopend, fietsend & met de auto. Voor heel veel auto’s, vrachtwagens en dubbeldeksbussen is het te laag, maar dan eigenlijk alleen voor díe bestuurders van auto’s, vrachtwagens en dubbeldeksbussen die niet kunnen lezen, want natuurlijk wordt de hoogte van het viaduct keurig aangegeven. En zo zit er regelmatig een auto of vrachtwagen klem onder het viaduct. Ik geloof dat het nog niet is voorgekomen dat er een dubbeldeksbus zich klem heeft gereden op de Hornweg, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Bovendien is het vreemd dat mannen vrijwel altijd overdrijven als het om afmetingen gaat (vissen, geslachtsdelen) maar van hun auto of vrachtwagen, afgezet tegen de hoogte van een viaduct, maar wat vaak denken “dat past perfect”.

Geen wonder dus dat er rotzooi onder het viaduct ligt en dat de verlichting het niet doet, dat is allemaal bijkomende schade, veroorzaakt door analfabete chauffeurs. Graffiti is een heel andere zaak, dat hoort natuurlijk niet op of in een viaduct! Of juist wel? Er is immers geen fijnere plek om in de buitenlucht een kunstwerk te maken. Je staat er droog en soms, heel soms, is er ook nog goed licht, wat wil je nog meer. Hoe lokken we Bansky naar de Hornweg?

De VVD stelt in de gemeenteraad vragen over het zwerfvuil, de kapotte verlichting, de graffiti en de stenen die nodig geborsteld moeten en heeft de volgende dag al antwoord! Ik denk daar twee dingen bij: heeft de VVD niks belangrijkers te doen en waarom heeft de VVD de volgende dag al antwoord?  Dat wil ik ook! Maar ik moet veel langer op antwoord wachten en dan nog weer veel langer op de uitvoering van het antwoord. De VVD zou over dit onderwerp helemaal geen vragen hoeven te stellen. Om te beginnen weet ik vrijwel zeker dat Hornwegbewoners dit zelf al lang hebben gemeld bij de gemeente, maar dat er niks met die meldingen gedaan is en de teleurgestelde Hornwegbewoners zich vervolgens alleen nog maar over het vuil op hun eigen erf druk maken.

Verder zal er toch heus wel eens een ambtenaar over de Hornweg rijden die ter hoogte van het viaduct denkt: wat een klerezooi is het hier, straks op kantoor direct de Meerlanden inschakelen. En raadsleden zitten toch niet de hele dag met hun neus in dossiers? Die gaan toch zeker elke dag wel een stukje fietsen door Aalsmeer (Kudelstaart mag ook, anders wordt Paul Bras boos), om te kijken waar het eventueel aan schort?

En dat snelle antwoord op de vragen van de VVD, straks gaan ze bij de VVD nog denken dat het normaal is bij de Gemeente Aalsmeer dat je zo snel antwoord krijgt! Nou VVD, ik kan je vertellen, dat is niet zo. Mijn moeder woont aan de Zwarteweg en zet elke week keurig zelf de container aan de weg. Mijn moeder heeft liever niet dat ik haar leeftijd noem, maar ze is van 1930, dus reken maar uit. Op de plek waar de container dient te worden aangeboden en waar mijn moeder, immers van 1930, niet van durft af te wijken, liggen stoeptegels los. Gevaarlijk voor haar en voor andere mensen die daar hun container moeten plaatsen. Jammer genoeg voor haar stelt de VVD daar geen vragen over, dat moet ze zelf doen. Dat heeft ze dus gedaan, ze heeft gebeld, maar zonder resultaat. Vervolgens heb ik een twitterbericht naar @Aalsmeer_NL gestuurd op 19 september, half oktober lagen de stoeptegels er weer keurig bij. Dat is hoe het gaat in Aalsmeer, Robert. Niet op donderdag een vraag stellen en vrijdag antwoord hebben, soms moet je weken wachten.

Ik verheug me enorm op het beeld dat Robert van Rijn als kopman, gevolgd door een peloton raadsleden, door Aalsmeer fietst. Ze noteren losse stoeptegels, zwerfvuil, groen uitgeslagen straatnaambordjes, glas op het fietspad en verwaarloosde bermen. Ze stappen regelmatig af en gaan in gesprek met wie maar wil. En op de Hornweg, ter hoogte van het viaduct, gaan ze allemaal plat op hun stuur liggen, om hun hoofden niet te stoten. En ze roepen ‘joehoe’ en genieten van de galm.

Erik van Itterzon is boekhandelaar in Hoofddorp. Wat hem hier in het dorp niet lukte, fikst hij in de grote polder. Literatuurliefhebber pur sang. Brengt desnoods de boeken bij u thuis. Scherpe pen, gedrenkt in relativeringsvermogen en humor. Eigenwijze kerel.

Eén reactie

  1. Beste Erik, terechte opmerkingen over de snelheid van handelen van de gemeente op gewone vragen van doorsnee burgers. Blijkbaar is er extra aandacht van de wethouder (en zijn/haar ambtenaren) indien er vragen door de VVD worden gesteld. Eerst met de verlichting in de Zijdstraat, nu met de graffiti bij de Hornweg. Je hebt gelijk, zou niet mogen. Tijdens de bezoeken aan de verschillende wijken en de gesprekken op “de Bank” horen wij natuurlijk het een en ander. Als het helpt om daar vragen over te stellen, dan doen we dat graag. Laten we hopen dat het in de toekomst beter gaat. Erik Abbenhues, fractie assistent VVD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel