Kerstmarkt

Vandaag kunt u mij tegen het lijf lopen op de Kerstmarkt van de Lionsdames. Om De Historische Tuin, waar dit evenement plaatsvindt te bereiken, zult u zich wel tegen weer en wind moeten wapenen want bij het schrijven van deze column zijn de vooruitzichten tamelijk winters.
Misschien dat u al hier (op AalsmeerVandaag) of daar (in het Witte Weekblad) heeft vernomen wat mij daar brengt. In gezelschap van Debby Albers, Truus Oudendijk en Mandy van der Zwaard ga ik deze zaterdag een poging wagen van de stapel AalsmeerVandaag-kalenders af te komen. De dames hebben een soortgelijke missie: ook zij hebben nog een aanzienlijk vrachtje boeken in de schuur staan waar ze met graagte afscheid van zouden nemen. Niet om er zelf rijk van te worden. Dat lukt er maar weinigen. Nee, het gaat er vooral om dat we trots zijn op wat we gemaakt hebben en dat we denken dat we mensen er een plezier mee kunnen doen.
Met het maken en uitgeven van onze boeken en kalenders hebben we lef getoond, vinden we zelf. Schrijven en foto’s maken kunnen we best aardig. Ook dat vinden we zelf. Waar we minder goed in zijn, is onszelf verkopen. We hebben geen marketingmachine en ook geen reclamebudgetten of uitgeverij die tot eer en glorie van ons product een promotietoer start. We deden het immers allemaal in eigen beheer. Met eigen geld en voor ons eigen risico. We moeten dan ook niet zeuren dat onze stapeltjes gebundeld papier niet direct best-sellers blijken te zijn.
Maar toch leggen we ons daar niet bij neer. En daarom breek ik hier in deze column een lans voor het lokale product dat wij maakten. Zie deze column daarom maar als een slinger aan de marketingmachine.
Heeft u het boek van Debby Albers al gelezen? Al dan niet toegespeeld door een vriendin die het al uit had. Ik wel. Toegegeven; het is een vrouwenboek. De titel ‘Thanda’ vond ik weinig spannend maar het verhaal van hoofdpersoon Sophie is zeker lezenswaardig en prikkelde mijn blijvende nieuwsgierigheid tot aan de laatste bladzijde naar hoe het de knappe 40-jarige blondine zou vergaan. Dat ik Debby een beetje ken, maakte het des te leuker haar boek te lezen. En waarom zou deze vlot geschreven Aalsmeerse versie van ‘Vijftig Tinten Grijs’ geen verkoopsucces kunnen worden? Debby is, zo onthulde ze vorige week, bezig met een vervolg. Ik kan niet wachten…
Dan het boek van Truus. ‘Goed voor een Glimlach’ is een bundeling van haar leukste columns uit het Witte Weekblad. Ik bewonder de productiviteit van Truus en haar subtiele schrijfstijl. Als je tijdens het lezen van een column de stem van de schrijfster in je hoofd hoort, klopt het plaatje helemaal. En dat is bij de columns van Truus het geval. Ik lees ze wekelijks in de krant, krijg daar menigmaal een glimlach bij en heb onlangs ook haar bundel gekocht. Gesigneerd en met persoonlijk voorwoordje van Truus zelf. Die geef ik aan mijn vrouw voor sinterklaas, dacht ik bij de koop. Scheur ik die eerste bladzij er wel uit… Het boek verstopte ik zolang in de kast tussen een stapel wintertruien maar in de 5 decemberstress waarbij ik voor vier kinderen en een schoonzoon nog gedichten moest schrijven was ik hem vervolgens glad vergeten. Bedacht ik me twee dagen na Sints verjaardag…
Over de AalsmeerVandaagkalender ga ik niet teveel zeggen. Behalve dat het voor u een mooie en eenvoudige mogelijkheid is om onze onafhankelijke website te ondersteunen. We worden niet rijk van ons werk voor AalsmeerVandaag. Dat hoeft ook niet. Wel willen we u graag informeren over wat er echt speelt in Aalsmeer en Kudelstaart. We willen graag kwaliteit blijven bieden, kritische noten kraken, origineel zijn en een ander geluid laten horen. Als lezer kunt u dus iets terug doen door een kalender aan te schaffen. Lukt het niet vandaag op de kerstmarkt, dan wellicht een ander moment bij Het Boekhuis of Marskramer in Kudelstaart. En daarmee ondersteunt u tevens weer de lokale winkelier die wij ook weer een warm hart toedragen.
Ik zie u heel graag op de Kerstmarkt. Ergens tussen 10:00 en 17:00 uur.
(En die bundel van Truus… die kreeg mijn vrouw vanmorgen in haar schoen. Ze zal wel gedacht hebben…)
Arjen Vos hanteert sinds zijn middelbare schooltijd de camera, en later ook pen en toetsenbord. Mede-oprichter en thans hoofdredacteur van AalsmeerVandaag. Altijd geïnteresseerd in mensen. Chaotisch, jongensachtig, vader van vier kinderen.

Eén reactie

  1. Hoe kan ik aan het boek van Debby komen? Heb ik voor mijn vrouw alvast een sinterklaas cadeau voor volgend jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin