De verbouwing (deel 2)

Drie weken geleden maakte ik u op deze plek deelgenoot van mijn medische geheim. Het was onontkoombaar. Ik was toe aan een nieuwe heup. Als elke stap een steek in de lies oplevert en het plezier om te gaan sporten tot nul gereduceerd wordt, is het moment aangebroken om de boel te laten vervangen. Inmiddels ben ik een hele ervaring en een metalen heup rijker. Ik had het allemaal voor geen goud willen missen! Sta me toe u mee te nemen naar de dagen voor, tijdens en na de operatie. Je maakt wat mee als je door de medische molen draait.
 
Wachtend voor het opnamegesprek zitten eega en ik schuin tegenover de gipskamer. Van opzij zien we een ruige kerel op krukken aan komen hinkelen. Legergroene kleding, tattoos op beide ontblote armen, opvallende sieraden en met zijn been in een knalroze gipsen omhulsel. Niet direct de kleur die je bij deze Actionman zou verwachten. Als na enkele minuten de deur opengaat, rolt er een keurige bejaarde dame uit de behandelkamer. Haar voet vooruitgestoken in een stuk gips met… stoer camouflageprint. Zo worden we allemaal even op het verkeerde been gezet.
 
De dag van de opname wordt mijn fysieke en mentale gesteldheid grondig gecontroleerd en zweef ik na goed te zijn gekeurd, door de gangen van het Spaarne. Vanuit mijn bed zie ik deuren open en dicht zwaaien en vele bochten en gangen verder parkeert de zuster mij in een rijtje lotgenoten. Naast mij een man met een acuut blinde darmprobleem. Die wist gisteren nog niet dat er vandaag in hem gesneden zou worden. Daar komen de zusters mij al ophalen. “Bent u de man met de heup,” vragen ze aan het bed naast mij. Als ik mijn bril op had zag ik mijn buurman vast van angst verstijven. Ik steek mijn hand op: “Nee, hier moet je zijn…” Lachend rijden de door mondkapjes en haarnetjes onherkenbare zusters mij vervolgens naar operatiekamer 4 waar bij mij heel snel het licht uit gaat.
 
Ik word wakker op een hemelse roze wolk en voel me intens gelukkig. Vast de morfine, denk ik. Wat een wondermiddel. Even later zweef ik als in Droomvlucht terug naar de slaapzaal waar mijn echtgenote op me wacht. Operatie geslaagd. Vanaf nu gaan de alarmbellen rinkelen als ik door een detectiepoort moet. En vanaf nu wordt er ook geduld gevraagd voor het herstelproces van drie tot zes maanden.
 
Van de vier nachten ziekenhuis zal ik vanwege mogelijke zwakke magen onder het lezerspubliek niet al teveel details prijs geven. Het was goed er te zijn, nog beter weer thuis te komen. Fantastisch al die zusters aan mijn bed en de mensen die aan me dachten. Ik werd verwend met mooie woorden, boeken, bloemen, fruit, chocola en nog meer lekkers. Dank voor zoveel medeleven. Het maakte me verlegen en nederig. Hulde ook aan het team van AalsmeerVandaag dat op volle kracht doorvoer zodat het u niet ontbrak aan uw dagelijkse portie lokaal nieuws.
 
Er zelf op uit gaan om nieuws te verzamelen zit er voorlopig niet in. Nog minstens tot half januari moet ik auto en fiets onberoerd laten. Door dagelijks met krukken de straat op en neer te stappen en de nodige rek- en strekoefeningen te doen, zullen de spieren zich weer helemaal hergroeperen rondom mijn nieuwe gewricht, zegt mijn fysiotherapeute. Gelukkig hebben we de feestdagen in het vooruitzicht. Ik laat me voorlopig nog even lekker verwennen.
 
Verwent u elkaar ook, dan hebben we allemaal een fijne kerst!
 
Arjen Vos hanteert sinds zijn middelbare schooltijd de camera, en later ook pen en toetsenbord. Mede-oprichter en thans hoofdredacteur van AalsmeerVandaag. Altijd geïnteresseerd in mensen. Chaotisch, jongensachtig, vader van vier kinderen.

 
 
  

 

8 reacties

 1. Sterkte toegewenst.
  Arjen een voorspoedig 2020 ook voor je naaste.
  Ik hoop op een snel herstel !!
  Ook gezellige kerstdagen .
  Arjen het gaat je goed.

 2. Mooi verwoord Arjen. Ik wens je spoedig herstel en gezellige kerstdagen en een goed en vooral gezond 2020 !

 3. Langzamerhand begint onze hoofdredacteur weer te veranderen van een antilope in een springbok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel