Column: ‘Minder op de handrem’

'Het poelgevoel' (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: Anna-Maria Giannattasio. Het einde is in zicht. We hebben het weer een jaar gered. Ok, onze watertoren staat een beetje scheef, wijzelf zijn misschien ook ietsje krakkemikkiger maar het was EEN BEST JAAR!

Dit is de tijd van terugblikken en natuurlijk vooruitkijken. Ben jij een persoon met goede voornemens? Of gaat alles goed zoals het gaat? Mooiste en effectiefste voornemens hebben te maken met energie en kwaliteit. Wat maakte mijn jaar in Aalsmeer zo best?

1. Radio Aalsmeer
Schattige fantastische omroep waar ik trots bestuurslid van ben. De lokale omroep is een plek waar iedereen een stem heeft en samenkomt. Belangrijk als verbinder tussen bewoners die elkaar anders nooit zo snel tegenkomen. Een smeltkroes van muzieksmaken, opinies en levensvisies. En dat is belangrijk en waardevol. Het is bijna net als het echte leven maar dan overzichtelijker. Mijn favoriete programma? Sem op zaterdag. Verrukkelijke start van mijn zaterdag om tien uur. Smullen!

2. De mensen
Recht voor ze raap op het botte af soms. Aanpakkers met een groot hart. Ok, niet altijd is het glas vol maar dat hoeft ook niet. Een dorp met de menselijke maat. Dit jaar mochten we weer lekker dichtbij elkaar komen en ik heb genoten van de blije gezichten bij Vuur en Licht, de Pramenrace, de Feestweek, start van de Bindingkampen en de opvang van nieuwe Aalsmeerders. Hou van doeners en daar zijn er zat van in dit mooie dorp. Schouders eronder en niet mopperen. (Ok soms mag mopperen maar liever niet online 😊).

3. Het Poelgevoel
Grootste geheim van Aalsmeer is het water. Een flinke lap vierkante kilometers Aalsmeers territorium waar alles wat kán drijven mag drijven en flaneren. Dit jaar hebben we samen hittegolf na hittegolf overleefd op de Aalsmeerse golven. Niets zo leuk als varen tussen Vissersvreugd, Engelland, Schuilhaven, Starteiland en de Aalsmeerder te zien aanklooien met boot en landje. Elk seizoen is magisch… van Plaspop tot de eerste durfals op het ijs deze week. Mijn flitsende carrière als vogelaar is dit jaar gestart en geeft mijn Poelgevoel een extra kick.

Nu ik weet wat mijn jaar zo best maakt is het makkelijker plannen om 2023 nóg toffer te maken. Eerder opstaan en de Poel bewonderen, meer genieten en plannen maken met Aalsmeerders en extra liefde geven aan de lokale omroep Radio Aalsmeer en de vrijwilligers daar.

Meer, meer, meer! Mag het soms ook wat minder? Hoort dat ook niet bij goede voornemens? Natuurlijk… mijn goede voornemen wat dat betreft is minder op de handrem. Er is altijd wel een reden om iets niet te doen. Om niet te helpen. Om die eenzame buurvrouw niet in de gaten te houden. Als ik wat kan betekenen voor mensen in mijn dorp dan ga ik EXTRA mijn best doen. Zo maak ik mijn omgeving sterker en gezelliger én nooit saai.

Ik wens je een mooie kersttijd en een gelukkig en tevreden nieuwjaar met lekker veel Radio Aalsmeer op je TV of radio. Gezellige Aalsmeerders aan je tafel en heel héél veel Poelgevoel. Maak er een topjaar van! Tot aan de andere kant!

(Foto Merel Mijdam)

 Anna-Maria Giannattasio is eigenaar van eventbureau Puur.nl dat nog mensen samen brengt. Podcastmaker, blogger, escaperoombouwer en @puur op Twitter. Elke dinsdag programmamaker van de radioshow Uur van Puur op Radio Aalsmeer met prominenten die je motiveren en inspireren. Nooit saai dus. (Foto Merel Meijdam)

8 reacties

 1. Lieve Anna-Maria
  Wat heb je dit weer heerlijk positief en eerlijk, zoals je echt bent, geschreven….! Je bedrijf heet niet voor niets Puur.
  Ik ben blij je schoonvader te zijn…!

 2. Mooi verwoord Anna-Maria dat Poelgevoel. Ook wij genieten altijd met volle teugen en veel vreugde!

 3. Wat een heerlijk verhaal! Ik verheug mij nu alweer om in t voorjaar over de poel te varen, wind door mijn haren, zon op mijn snoet en zwaaien maar 🙋‍♀️ naar iedere vrolijke voorbijganger.

 4. Was super jaar! Ik vond het wat om te verhuizen van Amstelveen naar Aalsmeer maar Aalsmeer heeft vele leuke verborgen geheimen. Op naar een jaar met veel lekkere taartjes, leuke mensen en inspirerende radio.

 5. Wat een mooie tekst! Als 3 jaar trotse inwoner van Aalsmeer en wil hier niet meer weg!
  Jij ook hele mooie kerst en ene fantastisch 2023!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin