Column: ‘Lente en de zin van alles’

Veel bedrijfstakken zijn keihard geraakt door de corona-crisis. Als eigenaresse van een evenementenbureau kan onze columnist van dienst daar over meepraten. Echter, met de drie basisbehoeften voor De Zin van het Leven in de pocket, weet zij er toch iets positiefs uit te halen.

Door: Anna Maria Mantel-Giannattasio. Heerlijk zo’n column. Geeft jou en mij vrolijkheid en optimisme. Altijd! Allereerst…man-man-man wat wás deze winter tergend lang, kleurloos en saai. Oké op die ene prachtige ijsweek na dan. Toen stonden we bijna allemaal op een scheve schaats te hossen op de kleine en grote Poel. Mooi was dat. Echt een kado. Dat gaf ons blijheid en hoop. Deze column laat je dat goede gevoel nog even vasthouden. Net op de rand van de lente. 

De zin
Veel van wat het leven zo lekker maakt is nu even tijdelijk verboden en het duurt allemaal wat langer dan we twaalf maanden terug dachten. Of was dit voor jou geen verrassing? Voor wie het allemaal wat té lang duurt geef ik in deze maart-column het antwoord op de vraag; ‘Wat is de Zin van het Leven?’ Goed voor je gezondheid, je hart en je hoofd. Helemaal nu. 

Zo sluit je de week lekker af en het antwoord op ‘de zin’ zorgt ervoor dat je maandag frisser start. Vol goede moed. Graag gedaan. Altijd waardevol. Zal ik alvast beginnen? Je popelt natuurlijk om het antwoord te lezen. Komt eraan!

verbondenheid, autonomie en competentie.
In Aalsmeer kom je al snel aan je drie basisbehoeften voor ‘De Zin van het Leven’. Scheelt weer verlichting zoeken op een berg in Tibet. Mag je trouwens nu toch niet heen. Uiteindelijk gaat het om het zoeken en vinden van verbondenheid, autonomie en competentie. Makkie. Gelukkig is hier veel binnen handbereik. Allereerst dus verbondenheid…dat heb je al snel in Aalsmeer door vrijwilligerswerk. Maakt je hart blij maar ook andere Aalsmeerders. Kijk even op Aalsmeervoorelkaar.nl of er wat voor jou tussen staat.

Stroomloos
Tweede basisbehoefte is autonomie. Jezelf en de ander snappen, waardering krijgen en gevoelens delen. Dit is alweer iets pittiger. Lukt je vooral zonder mobiel, Netflix en virus en mét mensen. Een uitdaging tijdens deze pandemie. Maar elk beetje helpt. Ken je Coronahulp? Is de plek waar je hulp kunt vragen en geven. Ook een Aalsmeers initiatief. Link hieronder. 

Vauten
De derde basisbehoefte is competentie. Die is ook wat lastiger want dan gaat het om tijd nemen om iets te leren door te oefenen. Beste plek om dat te doen is alweer vrijwilligerswerk! Daar zijn vauten minder fataal en zo heb je extra toeval en kom je andere mensen uit je dorp tegen. Dat waren dus de GROTE DRIE. Eén extraatje mist nog… Jules Deelder zei het al: De zin van het leven ben je zelf! 

KCA
Maak er dus ZELF maar wat van in deze tijd. Dans met het virus. Luister veel muziek, kijk naar kunst buiten bij het Flower Art Museum. Swing online met de muziek van Kunst en Cultuur Aalsmeer en doe niet zo moeilijk over moeilijke mensen. Anders word je er zelf ook een. Blijf in beweging. 

Zoals het oud-Hollandse spreekwoord zegt : “In den lente, let de boer minder op zijn vrouw en cente.” Maak tijd voor nieuw en gezelligheid. Nog een paar prikkies en dan is het bijna weer normaal. Je moet van alles het beste maken. Zoek de goudklompjes in de modder. 

Vanaf nu!

pastedGraphic.png

Anna-Maria Giannattasio is dapper. Eigenaar van een eventbureau Puur.nl dat nog steeds mensen samen brengt, wel online dankzij het virus. Podcastmaker, blogger, escaperoombouwer en @puur op Twitter. Elke dag deelt ze haar inspiratiemomenten in een instastory op @nooitsaai en dat is zeker niet saai. 

Sites en tips
https://www.aalsmeervoorelkaar.nl/kom-in-actie
https://www.kunstencultuuraalsmeer.nl/
https://www.flowerartmuseum.nl/ 

8 reacties

  1. Dank je voor dit goudklompje in de modder, hij is weer mooi!

  2. “doe niet zo moeilijk over moeilijke mensen. Anders word je er zelf ook een`
    Tip van de dag!

  3. Kan dit ook als dagelijkse podcast om de dag te starten? Heel graag.

  4. ‘Zin van het leven is: zin in het leven’, las ik ergens. Dat straal je uit.

  5. Ik lees graag je columns en berichten/ filmpjes op social media – je staat positief in het leven (ook in moeilijke tijden) en dat straal je uit naar je lezers/ kijkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel