Champagne

De foto boven deze column is een verjaardagsfoto. Misschien is het u helemaal ontgaan. Ik neem u dat overigens niet kwalijk, mij ontgaat ook ontzettend veel. Maar gisteren gleed er toch een bijzondere dag voorbij. Het was de dag dat AalsmeerVandaag exact drie jaar bestaat. Een mijlpaal die best met champagne en een receptie gevierd zou kunnen worden. Al zou dat feest op dit moment waarschijnlijk ondersneeuwen tussen al die nieuwjaarsrecepties die over Aalsmeer en elkaar heen buitelen. Ik laat het daarom maar bij deze stilzwijgende vermelding. En een foto van de dag waarop we jarig waren. Bescheiden als we zijn bij AalsmeerVandaag.
 
Toch kan ik het niet nalaten mijn trots daarover uit te spreken. Sinds 6 januari 2014 is er namelijk nog geen dag gepasseerd zonder dat we iets nieuws gepost hebben. Onafgebroken hebben we u dus 1096 dagen (2016 was een schrikkeljaar) achter elkaar van nieuws voorzien. Zeven dagen in de week, ook tijdens vakanties en de feestdagen. Daar gaan we graag in 2017 mee door.
 
U merkt; ik gebruik hier de ‘ik’- en ‘we’-vorm door elkaar. Niet zonder reden. Deze column schrijf ik namelijk op persoonlijke titel, maar AalsmeerVandaag blijft voor mij een ‘we’-verhaal.
 
We zijn dit avontuur namelijk met een driemanschap, een trio, een consortium begonnen. Op 6 januari 2014 zag u daar op deze plek een foto van. Drie proostende en vrolijke mensen, vol verwachting en ambitie uitkijkend naar wat de toekomst AalsmeerVandaag brengen moge. Ik koester de foto waarop Ilse Zethof, Han Carpay en ondergetekende het glas heffen. Deze foto betekent veel voor mij. Het plaatje is in zekere zin ook symbolisch, realiseerde ik me onlangs. Ik zal u uitleggen waarom.
 
Als u goed kijkt ziet u dat het glas in mijn hand onder een wat vreemde hoek staat. Ik houd het pootje ook weinig elegant vast. Dat heeft niets te maken met een gebrek in de anatomie van mijn linkerhand, hoewel ik over mijn fysiek gestel waarschijnlijk ook hele verhalen zou kunnen schrijven, maar dat komt later wel een keer. Nee, de reden dat ik dat glas tamelijk spastisch beet heb, komt door een jammerlijke en onhandige vergissing op weg naar de studio. Een fles champagne in een plastic tasje met drie flûtes, werd een van de glazen teveel. Het gebrek was te camoufleren, maar het viel niet mee…
 
En dat is precies hoe het vaak gevoeld heeft het afgelopen jaar. Op 3 februari vorig jaar ontviel Han ons. Veel te vroeg, veel te onverwacht. Enfin, u kent het verhaal. Ik voelde me vaak als het gemankeerde pootje van dit bewuste champagneglas. Het kan nog best gebruikt worden, maar is niet meer compleet. Net als het glas werd ook de site gevuld maar vaak krampachtig en niet altijd zonder worsteling. Het gebrek was te camoufleren, maar het viel niet mee.
 
De scherven zijn inmiddels wel bij elkaar geraapt en AalsmeerVandaag heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Natuurlijk is het niet meer hetzelfde als in het tijdperk met Han, maar het afgelopen jaar heeft ook veel moois gebracht. Nieuwe medewerkers en een nauwere samenwerking met Radio Aalsmeer, waarvan we ook de redactieruimte mogen gebruiken. Ik tel de zegeningen en ontkom er niet aan bij mensen uit te komen die helpen om de site te vullen en op andere manieren betrokken zijn. Zij zijn voor mij de champagne van AalsmeerVandaag.
 
Dankbaar ben ik voor Leni Paul, die ondanks haar eerbiedwaardige leeftijd uiterst productief en een enorme steunpilaar voor de site is en dagelijks met nieuwe ideeën aan komt zetten. Hulde aan Jaap Maars voor zijn prachtige foto’s en zijn meedenken. Een pluim voor Jan Daalman, ingewijd in veel Aalsmeerse zaken en een snelle en kritische leverancier van nieuws. Halverwege vorig jaar kwam daar ineens Jacques de Jonge aangewandeld. Een multitalent dat kan tekenen, schrijven en over een onuitputtelijk lijkend reservoir herinneringen op vooral sportief gebied beschikt. Dank aan de medewerkers die via de radio aan kwamen waaien. Esther Sparnaaij die zo trouw de radioberichtjes klaar zet, Mariëlle Wegman die de handige combinatie van schrijven en fotograferen in zich heeft, Laurens Niezen, een scholier met passie voor fotografie en Anna Maria Mantel die een fraaie reeks interviews maakte van collega radiomakers. Ook Trudie Plomp meldde zich. Een bescheiden Kudelstaartse die vriendelijk en zeer geduldig probeert ondernemers warm te krijgen om AalsmeerVandaag te ondersteunen. Ilse Zethof (en haar man Richard) zijn ook niet uit beeld geraakt. Zowel schrijvend als technisch ondersteunend blijven ze belangrijk.
 
Dan zijn er nog de columnisten waarvan u wekelijks op zaterdag een bijdrage kon en kan verwachten. U ziet het rijtje als u in de linkerbalk op ‘Columns klikt. De mensen die Aalsmeer even anders tegen de zaken aan lieten kijken en waarvan het gros daar ook dit jaar mee doorgaat, ik ben blij met hen. Dick Piet, Erik van Itterzon, Helma Persoon, Hermen de Graaf, Ilse Zethof, Jason Pijnaker, Joop Kok, Marjon Labordus, Paul Bras, Pierre Tuning en Yannick Duport.
 
Ook Danny Bos en Jan Stam, de redactie-ondersteuners van Heliomare verdienen een pluim voor hun inzet.
 
De familie van AalsmeerVandaag is wat mij betreft nog niet compleet. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ik zie daarom uit naar welke mensen en talenten er het komend jaar aan onze familie worden toegevoegd.
 
Een gezegend 2017 toegewenst.
 
Arjen Vos hanteert sinds zijn middelbare schooltijd de camera, en later ook pen en toetsenbord. Mede-oprichter en thans hoofdredacteur van AalsmeerVandaag. Altijd geïnteresseerd in mensen. Chaotisch, jongensachtig, vader van vier kinderen.

10 reacties

  1. ik sluit me bij de vorige reacties volledig aan. Een leuke site die de ins en out van Aalsmeer laat zien en lezen. Woon nu in Uithoorn maar blijf de site volgen.

  2. Mooie beeldspraak broer! En natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie 3 jarig bestaan. Ga zo door! Wel even 2 “kritische” vragen: als lezer voel ik me eigenlijk ook best familie van AV (Aalsmeer Vandaag…). En is het nou een gemankeerd pootje of gewoon een mank pootje? En waarom moet ik hierbij plotseling denken aan Mank Poot…?

  3. Veel mooie jaren toegewenst met het hele team Aalsmeer Vandaag en veel succes toegewenst !
    VR GR Jacques,

  4. Bijzonder mooi zoals je je gevoel hebt verwoord Arjen! Gefeliciteerd met, maar ook dank voor de eerste drie jaar. Daarbij wens ik je nog vele briljante jaren met AalsmeerVandaag!

  5. Team Aalsmeer Vandaag, nog van Harte Gefeliciteerd! ???????????????????? Beter laat dan nooit een felicitatie.

  6. Heel mooi geschreven en heel knap dat je door bent gegaan met de site. Complimenten!

  7. Een prachtige column Arjen. Gefeliciteerd is op zijn plaats, niet alleen voor jullie 3 jarig bestaan maar ook voor de vele successen die jullie als Aalsmeer Vandaag hebben behaald en het groeien van de Aalsmeer Vandaag familie. Ik hoop dat we in Aalsmeer en Kudelstaart nog lang geïnformeerd mogen worden door jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin