Publiek welkom bij Dragons’ Den 

Presentatie Dragon's Den van 2023 (Foto: archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Het is inmiddels traditie binnen Yuverta mbo dat studenten een onderzoeksopdracht uitvoeren en deze presenteren aan een vakjury. Met name deze eindpresentatie, de Dragons’ Den genoemd, is voor de studenten een onderdeel waar vol spanning naar wordt toegeleefd. Dit jaar staat het gepland op 10 april. Publiek is welkom.

Het afgelopen half jaar hebben de eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleidingen Teelt en techniek en Groene handel en logistiek gewerkt aan hun innovatieopdracht. Vanuit het practoraat Circulaire AgriBusiness zijn onderwerpen uit de tuinbouwsector onderzocht. Dit practoraat heeft als doel om onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden en zet zelf ook onderzoek uit ter verbetering van het onderwijs. Studenten werkten aan echte opdrachten vanuit de praktijk: de sector heeft een bepaald probleem, studenten formuleren een vraagstelling, doen onderzoek en gaan op zoek naar een antwoord.

De jury bestaat uit Bas Ubink – Directielid Handelskwekerij Ubink B.V., Bart Kabout – Wethouder Aalsmeer | Portefeuille oa Jeugd en Onderwijs, Jerrel IJzer – Schoolleider Yuverta mavo Aalsmeer en Laura Groen – Marketing & Communicatie Manager Vianen Flowers. De jury beoordeelt de presentaties op onder andere presentatietechnieken, samenwerking en innovativiteit.

Waardecheques
Vanuit de Yuverta Hotspot Teelt worden er waardecheques, ter waarde van 250 euro, 150 euro en 100 euro, aangeboden voor de drie beste pitches. Het publiek bestaat uit medestudenten maar bedrijven en andere bezoekers zijn ook welkom. Wilt u ook Dragons’ Den in Yuverta mbo aan de Linnaeuslaan bijwonen? Stuur dan een mail naar c.braat@yuverta.nl. De Dragon’s Den wordt door de school in samenwerking met Greenport Aalsmeer georganiseerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin