Yuverta bezorgt Boerenvreugd nieuw insectenhotel

Het hotel staat. De studenten van Yuverta vol trots bij hun werk.

Door: Arjen Vos. Dinsdagmiddag bezorgde en installeerde een afvaardiging van Yuverta mbo een nieuw insectenhotel bij kinderboerderij Boerenvreugd. Dit exemplaar vervangt het vorige verblijf dat begin januari ter ziele ging door toedoen van winterstorm Henk. Lees verder onder de video.

Het nieuwe jaar was nog maar net begonnen of bij kinderboerderij Boerenvreugd kon er puin worden geruimd. Dat was allemaal te danken aan Henk, een vriendelijke naam voor een heftige winterstorm. Met deze wildebras had Boerenvreugd een ongenode gast op het terrein die flink tekeer ging en het met name had voorzien op het insectenhotel aan de rand van de vijver. Het uit hout opgetrokken onderkomen bleek geen partij voor de rukwinden van Henk en werd daags later door teleurgestelde boerderijmedewerkers in gruzelementen aangetroffen.

Balletje rollen
Niks meer mee te beginnen, zou je denken. Maar daar dachten ze bij Yuverta mbo toch anders over. De school kreeg via de sociale media lucht van de gebeurtenis toen de Kudelstaartse Mandy van der Zwaard online opriep tot een crowdfunding actie en besloot een helpende hand toe te steken. “Wij hebben de kennis en mensen in huis om een nieuw insectenhotel te bouwen,” dacht communicatiemedewerker Charlotte Braat en zo ging het balletje rollen.

Phoenix
Onder leiding van groendocent Peter van Baal werd dit project met een aantal leerlingen geadopteerd en in in enkele weken tijd omgezet in een solide bouwwerk, deels vervaardigd van de restanten van het omvergeblazen hotel. Als een soort Phoenix uit de as verrees gistermiddag onder toeziend oog van tevreden en verheugde Boerenvreugdvrijwilligers en -bestuurders, een pracht van een nieuw hotel op dezelfde plek waar zijn voorganger had gestaan. De losse delen laag voor laag opgestapeld en direct vastgeschroefd voordat de ook nu aanwezige windvlagen iets konden verwoesten.

Docent Van Baal laat weten niet beducht te zijn voor een nieuwe catastrofe. “Ik denk dat hij door zijn gewicht minder wind vangt en stabieler is dan de vorige. Hij zou het wel tien jaar moeten uithouden,” aldus de bouwmeester.

(Foto’s en film Arjen Vos)

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin