Winnares verguld met Gouden Gniffel

Winnares van de Gouden Gniffel 2022: Ellen Baggen

Door: Arjen Vos. De verrassing kon voor Ellen Baggen-Bos niet groter zijn. Het was haar überhaupt totaal ontgaan dat ze genomineerd was voor de Gouden Gniffel, laat staan dat ze door had dat ze na de online stemronde afgetekend had gewonnen. Grote vreugde dus in huize Baggen toen ze een mailtje kreeg met de felicitaties en het bericht dat de trofee onderweg was.

Haar winnende ingeving was bij de foto van de met zijn trommel sjouwende muzikant van Sursum Corda na afloop van de dodenherdenking in Kudelstaart. ‘Hij dacht met stille trom te vertrekken…’ schreef ze er op 8 mei onder. Goed voor goud bleek begin januari. Maar helemaal doorgekomen was die boodschap niet. Hoewel ze aangeeft toch frequent lezer te zijn van AalsmeerVandaag.

Ellen Baggen ontvangt de prijzen uit handen van Arjen Vos

Eerste winnares
“Het kwam waarschijnlijk door alle decemberdrukte,” verontschuldigt de inwoonster van Kudelstaart zich als fotograaf Jaap Maars en bovengetekende met een dampende kop koffie aan de eettafel in een geanimeerd gesprek raken met de winnares. De geboren Farregatse (“Ik ben opgegroeid naast spijkerbroekenwinkel El Djem aan de Oosteinderweg”) is de vierde winnaar van De Gouden Gniffel en de eerste vrouwelijke kandidaat die het kleinood in de wacht sleept. Ze werd voorgegaan door Bart Gersen (2019), Cees-Jan Keessen (2020) en Jan Tas (2021). Bijzonder is dat Ellen in de acht jaar dat ‘Verzin en win’ bestaat, bij haar eerste inzending meteen de jaarwinst pakt. De zorgmedewerkster probeerde het dit jaar nog drie maal maar zonder succes. “Er moet je ook maar net iets leuks te binnen schieten.”

De tegoedbon voor de Broodjes van de Zaak had Ellen gelijk in juni al verzilverd. “Samen met mijn man heb ik twee heerlijke broodjes zalm gehaald die we op de Westeinder hebben opgegeten. Ze waren heerlijk. Nadien heb ik er wel vaker broodjes gehaald.”

Ondertussen gaat de reeks onafgebroken door. Ook nu AalsmeerVandaag het tiende jaar is ingegaan kijken we met plezier uit naar wat u, onze gewaardeerde lezers elke week weer weten te verzinnen bij de zaterdagse opgaven.

Foto’s Jaap Maars

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin