Wethouder Kuin: ‘Knip Kasteleinweg gaat weg’

Rotonde Zwarteweg/Kasteleinweg

Door: Klaas Leegwater. Wanneer is nog onduidelijk maar dat de veel bekritiseerde ‘knip’ op de Burgemeerster Kasteleinweg zal gaan verdwijnen is zeker. Dat zegt althans verkeerswethouder Dick Kuin in de column van Dick Piet afgelopen zaterdag. Ook meldt Kuin dat er bij rotonde Zwarteweg een nieuwe brandweerkazerne zal worden gebouwd

Piet stond vorige week voor zijn column foto’s te maken op de Witteweg, toevalligerwijs fietste het onderwerp van zijn column, wethouder Kuin, op dat moment langs. In het praatje dat volgde over de problemen op de gereconstrueerde Burgemeester Kasteleinweg, met name over de veelbesproken ‘knip’ ter hoogte van de Mensinglaan, deed Kuin een verrassende uitspraak. 

Die knip gaat echt weg. Zie je dat ongebruikte weggedeelte daar, aan de andere kant van de busbaan? Daar wordt net zo’n weg aangelegd als hier op de Witteweg, waar wij nu staan. Kan het verkeer voortaan recht doorrijden naar de Zwarteweg, waar een aansluiting komt op de rotonde. En hoeven automobilisten bij de Mensinglaan geen slinger meer te maken.

Wie goed doet…
Fractieleider Judith Keessen van Absoluut Aalsmeer reageert positief op de woorden van wethouder Kuin in de column: “We zien uit naar de details en hopelijk snelle uitvoering. Wij zien in dit voorstel zeker een oplossing, en als onderdeel van het totale mobiliteitsplan een start richting een veiliger wegennet. Uiteraard heeft de weggebruiker zelf ook een rol hier in; de maatschappij zijn wij en wie goed doet goed ontmoet.” 

Steen en been
Sinds de ingebruikname van de vernieuwde Burgemeester Kasteleinweg bijna een jaar geleden klagen inwoners binnen en buiten Aalsmeer steen en been over de uitwerking daarvan. Een verbod voor autoverkeer op de busbaan wordt massaal genegeerd ondanks hoge boetes, doorgaand auto- en vrachtverkeer tussen Hoofddorp en Uithoorn zoekt zich een weg door omliggende wijken dat leidt tot veel overlast, en op de verschillende rotondes is de situatie voor automobilisten, buschauffeurs en fietsers onoverzichtelijk.

‘De Knip’ bij de Mensinglaan

Vanwege het aantal klachten van inwoners en vragen van raadsleden liet de gemeente dit voorjaar adviesbureau DTV-Consultants uit Breda een onderzoek uitvoeren naar de verkeersstromen op de Burgemeester Kasteleinweg. De eerste conclusies en aanbevelingen liggen al enige maanden op het bureau van wethouder Kuin. “Het rapport is nog niet definitief af,” meldde de woordvoerder van Kuin afgelopen week nog op vragen van Absoluut Aalsmeer.

Deltaplan
Met de uitspraken tegen columnist Piet loopt wethouder Kuin vooruit op het informeren van de raad over de conclusies en aanbevelingen uit het rapport. Eventuele grote ingrepen op de Burgemeester Kasteleinweg komen pas eind dit jaar aan de orde bij de behandeling van ‘Deltaplan Mobiliteit’. Dan wordt tevens duidelijk welke kosten daaraan verbonden zijn waarover de raad moet beslissen. Kleinschalige maatregelen om de verkeersstroom op de weg te bevorderen kunnen wél op korte termijn genomen worden. 

Brandweerkazerne
Terug naar wethouder Dick Kuin en zijn ontmoeting met Dick Piet op de Witteweg die terloops ook opmerkt dat er aan de Zwarteweg een nieuwe brandweerkazerne zal worden gebouwd. Uit de column:  Kuin wijst naar het terrein achter de brandweerkazerne waar een nieuwe wijk komt. Met onder meer appartementen langs de Burgemeester. Kasteleinweg. “En,” meldt hij en passant, “wordt bij de rotonde van de Zwarteweg een nieuwe brandweerkazerne gebouwd. Vlak voor het bestaande onderkomen van de brandweer.” Zo hoor je nog eens wat.’

Foto’s archief AV

 

Eén reactie

  1. deze manier van ‘communiceren’ in de wandelgangen tussen neus en lippen.. geeft niet echt vertrouwen in de politiek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin