Werkzaamheden Machineweg gestart

Het bord op de hoek Machineweg met Catharina Amalialaan (Foto Mariëlle Wegman)

Door: redactie. Verschillende aankondigingsborden staan al een paar weken te pronken, deze maandag zijn de werkzaamheden aan de Machineweg aangevangen.

Als eerste wordt het stuk Machineweg tussen de Japanlaan en de Legmeerdijk aangepakt, de zogenaamde fase 6. Dit stuk wordt ‘getransformeerd’ naar 30 km zone, en versmald ten behoeve van een voetpad. Deze werkzaamheden zullen vermoedelijk zo’n vier weken in beslag gaan nemen. Gedurende deze periode wordt dit stuk Machineweg even een weg voor éénrichtingsverkeer, en wel richting de Legmeerdijk. Aan het einde van deze fase wordt de Machineweg tussen Japanlaan en Legmeerdijk gedurende een à twee dagen geheel afgesloten voor verkeer om de asfaltering opnieuw aan te kunnen brengen.

Geheel afgesloten
De volgende fase, voor het traject Machineweg tussen de Aalsmeerderweg en de Catharina Amalialaan vangt aan in de tweede week van oktober. In dit gedeelte van de Machineweg wordt de gehele asfaltverharding vervangen. Daarnaast start de uitvoerder tijdens deze periode met het bouwen van een brug naast Machineweg 137B. Deze fase gaat waarschijnlijk zo’n zes weken in beslag nemen. Omdat dit stuk Machineweg geheel afgesloten zal zijn voor verkeer, worden fietsers en automobilisten omgeleid via de Emmastraat. Woningen zullen bereikbaar blijven voor fietsers of gebruikers van de benenwagen. Aan een oplossing voor de bereikbaarheid van parkeerplaatsen wordt gewerkt.

Rotonde
Het bord zoals op de foto suggereert een rotonde in de kruising Machineweg met de Catharina Amalialaan. Een voorziening die moet voorzien in een behoefte.  Er wordt echter nog gewerkt aan de details van het ontwerp van de nieuw aan te leggen rotondes van zowel genoemde kruising als die met de Hornweg.

Mededelingen met betrekking tot de werkzaamheden aan de Machineweg kunnen gevolgd worden via een app. Via de informatie op de gemeentelijke website kunt u zien hoe u die app kunt downloaden op uw telefoon.

 

 

4 reacties

  1. Toch blijft het verwonderlijk hè, dat op een stuk Machineweg, met breed wegdek en kapitale huizen, er wel een reconstructie van de weg naar 30km/u plaats kan vinden, en op een…..laten we zeggen…..Ophelialaan en Hortensialaan niet.

    Ach, money makes the world go ‘round……ook in Aalsmeer, blijkt. Iets met ‘prioriteiten’.

  2. Op dit moment onstaan er zeer gevaarlijke situaties door al het verkeer via de Emmastraat te sturen, ook rijden er veel vrachtwagens door deze smalle straat, kleine kinderen op de fiets moeten regelmatig vluchten tussen geparkeerde auto’s, op dit moment is het niet de vraag of er een ongeluk gebeurd maar wanneer,.
    Bewoners op de machineweg zijn niet op de hoogte dat ze via het fietspad de parkeerplaats kunnen bereiken, ( graag goed communiceren) en parkeren ook in de Emmastraat waardoor er helemaal geen uitwijk mogelijkheden zijn. En de bewoners zelf geen plaats hebben. Er staan nu zelfs geparkeerde auto’s dicht bij de bocht.
    Als je de tekening op de website bekijkt zou de omleiding zijn via de aalsmeerderweg weg en dan de middenweg op , vele malen veiliger dan via de Emmastraat.

  3. Ja Kees , mijn man zegt tegen mij , behalve de rotonde , wat zie je nog meer op deze foto. Ik had het eerst nog niet door, maar toen zij hij , kijk eens goed. Dit verwacht je toch niet. Nergens iets over gelezen, onbegrijpelijk. Daar moet toch een bouwplan over zijn ?

  4. Zie ik nu ook een appartementen complex op het hoekje machineweg / amalialaan staan? Hoop wel dat ze spiegelende ramen in de onderste appartementen doen, je gaat niet vrolijk worden van die autolampen die elke avond over de rotonde gaan en in je huiskamer schijnen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel