Waterballet in bibliotheek door smeltende sneeuw

Corrie de Boer aan het dweilen

Door: Arjen Vos. “Wat overkomt mij nou,” dacht bibliothecaresse Corrie de Boer toen ze maandagochtend toevallig in ‘de Bieb’ aanwezig was om wat opruimwerkzaamheden te verrichten. “Ik hoorde wat druppen en toen ik ging kijken waar dat vandaan kwam, ging het helemaal los. Alsof er een regenbui neerkwam…”

Het dikke pak sneeuw op het platte dak van de bibliotheek in combinatie met neerslag was volgens Corrie de boosdoener van de onverwachte waterval: “Doordat het water op de laag sneeuw terecht kwam, liep het terug en kwam het op plekken waar het normaal niet hoort te komen. Gelukkig waren we er snel bij en hebben we met hulp van de collega’s van ESA die ook in het pand waren, zeil over de boeken getrokken. Ook hebben we emmers onder de stralen gezet en zijn flink aan het dweilen gegaan. Het was maar goed dat we aanwezig waren, anders was de schade veel erger geweest.”

Ondanks het snelle ingrijpen kon niet worden voorkomen dat enkele tientallen jeugdboeken als verloren moeten worden beschouwd. Ook het plafond zal deels vervangen moeten worden.

Foto’s Laurens Niezen Fotografie, zie ook het filmpje van de waterval onder de advertentie van de gemeente

 

 

 

 

Lees vorig bericht

Hulp en zorg in coronatijd

Lees volgend bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘IJscarnaval’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *