Veelbesproken stuk grond in verkoop

Door Arjen Vos. Bouwgrond in en om Aalsmeer is niet alleen schaars maar ook nog eens erg kostbaar. En mooie plekjes zijn met een lampje te zoeken. Wie denkt in het te koop staande graslandje op de hoek van Berkenlaan en Thijsselaan de ideale stek te hebben gevonden voor een leuk vrijstaand optrekje, moet zich wel eerst heel goed verdiepen in de materie.

Het prijskaartje van 100.000 euro is voor een landje van een kleine 700 vierkante meter wat groenbestemming heeft, best flink. Huidige eigenaar, Steven Beelen, had het land enkele jaren geleden voor 60.000 euro gekocht in de hoop en verwachting dat hij er een huis mocht bouwen. De gemeente was echter onverbiddelijk en gaf geen vergunning af. Over Beelens frustratie daarover hebben we meerdere keren geschreven. Beelen parkeerde tal van objecten en schuttingen op het terrein totdat het een jaar geleden tot een afspraak kwam tussen burgemeester, bewoners en Beelen. Het landje werd leeggehaald, de gemeente beloofde het voortaan netjes te onderhouden en daarmee was de rust in dit hoekje van Aalsmeer-Zuid wedergekeerd.

Toch knaagde het aan Beelen dat hij aan handen en voeten gebonden is en dus liet hij de grond het vorige week te koop zetten. “Alles bij elkaar heeft het me meer dan een ton gekost,” laat Beelen in een reactie weten, “zowel voor aanschaf als allerlei onderzoeken. Dat bedrag wil ik graag terugzien. Misschien is er iemand in de buurt die het wil kopen. Buurmans grond is immers maar één keer te koop…”

Een buurtbewoner laat weten dat hij het bedrag daarvoor aan de hoge kant vindt: “Als het nou 15.000 euro was, kunnen we dat met de buurt nog wel bij elkaar krijgen en er dan voor zorgen dat het een mooie ontmoetingsplaats wordt. Een ton is veel te veel geld.”

Lees ook : ‘Oplossing voor slepende kwestie’

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel