Schram Aardbeienbrug hersteld, dubbele klapper Hornwegviaduct

Heel voorzichtig rijdt deze vrachtwagen over de brug. Rechts in de ronding is de herstelde schade nog zichtbaar

Terwijl medewerkers van bruggenbouwer Van Steenwijk de laatste hand aan de Aardbeienbrug leggen, tikte een vrachtwagen begin vorige week een scherf van de hamei. Moet er gevreesd worden voor een nieuw hoofdstuk in het al tamelijk dikke Aalsmeerse bruggendossier? Volgens de aannemer niet. Het voorval deed zich voor toen de weg nog niet geasfalteerd was en enkele hobbels in de weg voor het schudden van de vrachtwagen zorgde. Die raakte daardoor met zijn laadbak de opbouw. “De doorgang is nu een flink stuk groter dan de vorige, daar reden ook geen vrachtwagens tegenaan,” aldus Frank van den Boogaard die de schram direct heeft laten herstellen. Met een likje verf erover zie je er straks niks meer van.

Over aanrijdingen en het hoofdpijndossier viaduct Hornweg gesproken, vandaag was het kort na elkaar twee keer raak met busjes die zich klem reden. Met de aanbevelingen van een verkeersdeskundige die AalsmeerVandaag onlangs te woord stond en adviseerde dat een meldtekst en het weghalen van de wegversmalling al een flink aantal klappers zou schelen, is niks gedaan. Een volgende aanrijding kan daardoor niet lang op zich laten wachten. Helemaal nu de Burgemeester Kasteleinweg door werkzaamheden is afgesloten en het verkeer op zoek gaat naar alternatieve routes.

Tekst en foto Arjen Vos

 

Eén reactie

  1. Zo mogen wel speciale belijning op de weg aanbrengen waartussen de vrachtwagens moeten bewegen zonder de brugdelen te raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel