Samen eten inspireert en verbindt

Voor de tweede keer werd ‘de langste eettafel 2014’ georganiseerd in het gemeentehuis. Dit in het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Afgelopen zaterdag kwamen meer dan tachtig alleenstaanden om met elkaar te eten. De organisatie lag in handen van Debby Albers van Stichting Fedeli samen met gemeente Aalsmeer.

Vanaf 19.00 uur werden de gasten welkom geheten door gastvrouwen Debby Albers, Vickie Bartlett en Jolanda Vermeulen. Daarna konden ze genieten van een gratis driegangen diner en live muziek. De gasten gaven aan dat het een mooie ervaring was die ze hebben beleefd.

Betekenisvolle contacten
“Ik ben blij dat dit diner mogelijk gemaakt kon worden,” aldus Albers. Ik ben wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg dankbaar dat dit in de burgerzaal van het gemeentehuis geregeld kon worden. Samen eten verbindt, inspireert en maakt mensen blij.”

Gezien de reacties van de aanwezigen zal deze keer zeker niet de laatste keer zijn. “Sommigen vonden het zelfs een onvergetelijk evenement. De sfeer was goed en er ontstonden betekenisvolle contacten.”

Vrijwilligerswerk
Volgens wethouder Verburg is de aanpak van eenzaamheid een speerpunt in het gezondheidsbeleid van de gemeente. “Ook in ons dorp voelen veel mensen zich soms eenzaam. Dat geldt voor zowel jong als oud.” Verburg maakt een link naar het vrijwilligerswerk. “Een op de drie mensen die vrijwilligerswerk doet voelt zich minder eenzaam. En in deze tijd van bezuinigingen in de zorg zijn steeds meer vrijwilligers nodig. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

Organisaties als Mantelzorg Steunpunt, Zonnebloem Aalsmeer, het Rode Kruis, Rozenholm, Zorgcentrum Aelsmeer en de Vrijwilligerscentrale Aalsmeer zoeken vrijwilligers. “De mensen die hulp van deze vrijwilligers krijgen zijn hier heel erg dankbaar voor.”

In Aalsmeer en Kudelstaart zijn ouderenadviseurs actief die senioren bezoeken die eenzaam zijn. “Er zijn ook Netwerkcoaches die mensen kunnen helpen hun sociale kring op te bouwen of uit te breiden.” Deze vrijwilligers zijn te bereiken via het Mantelzorg Steunpunt. Via de website van Zorg voor Elkaar voor onderling hulp is te zien welk vrijwilligerswerk er is.

Eén reactie

  1. Dat is helemaal waar. En wat ook gezegd mag worden is dat het diner door de deskundige handen van Mark Coorengel en Duco van de Sluis tot stand kwam. Deze jonge horeca-ondernemers tekenden voor het menu dat van goede kwaliteit was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin