Pierre’s Pennenstreken: Overstap Verdriet

De nieuwe veilingbushalte was een ‘hamerstuk’ in de gemeenteraad van 28 maart 2019. Lijn 357 gaat de haltes op het veilingterrein overslaan en krijgt een ‘fly-over-halte’ voor FloraHolland (en FloriWorld!) op de Legmeerdijk. De achterkant van de veiling krijgt een halte voor lijn 171 aan de Zwarteweg, die zijn weg vervolgt over de Molenvlietweg en de Middenweg. De Vervoerregio Amsterdam geeft er 190.000 euro subsidie aan uit; de eigen bijdrage van Aalsmeer is maar 10.000 euro.

Het is de vraag of de bewoners aan de Hortensialaan, de J.C. Mensinglaan, de Spoorlaan, de Ophelialaan en de Aalsmeerderweg op de hoogte zijn van de plannen met ‘hun’ 171. Maar ja, dat merken we wel in 2021!

Nu al is lijn 198 naar Schiphol ingekort tot de ‘pendellijn’ Aalsmeer Hortensiaplein–Beech Avenue (ergens tussen de kantoorgebouwen voorbij de Levend Evangelie Gemeente). Wie dat bedacht heeft…

De enige directe busverbinding naar Schiphol is lijn 342, met twee haltes (Zwarteweg en Dorpsstraat) in de berm van N196. Bushaltes waar je met de bus naartoe moet!

Wij zijn een paar dagen naar Groningen geweest. Maar we hadden geen zin om met bus en trein vier of vijf keer over te stappen. Daarom maar weer de auto gepakt. Beviel prima. 

Links:
 
Tekst Pierre Tuning
 
Afbeelding: artist impression van de voetgangersbrug over de Legmeerdijk bij Flora Holland. (Vervoerregio Amsterdam)
 
(advertentie)
 

 

4 reacties

  1. Ik denk dat Pierre een goed beeld van de toekomst heeft.
    Leuk dat de frequentie van de bus 340 goed is, maar een bushalte wordt als de busbaan op de N196 een feit is, vrijwel onbereikbaar voor in ieder geval mensen die slecht ter been zijn.

  2. Pierre, kijk uit dat je niet een oude mopperpot wordt. Loop naar busstation Zwarteweg, 10 minuten bij jou vandaan?, rij naar Schiphol en neem daar de trein naar Groningen, mocht het de trein naar Leeuwarden zijn, stap in Zwolle uit en aan de overzijde van het perron wacht de trein. Totale reiskosten 2 uur en 45 minuten. Jarenlang ben ik in de weekends naar Groningen gereisd, ik heb in de trein menig boek gelezen, me voorbereid op het theoretische vaarbewijs en af en toe een schetsje gemaakt. En de kosten? Voor € 14,50 heb je via de HEMA, Kruidvat of AH een dagretour, een enkeltje heb je nu ook al voor € 10,50. Kom op Pierre zet je schroom opzij en geniet van het voortrazen door het landschap van Nederland. En wat betreft de 340, in een poep en een scheet zit je in het centrum van Haarlem. Neem de stap naar het openbaar vervoer en geniet ervan net als ik en Karin.

  3. Mocht je nog eens naar Groningen gaan… Neem de 340 naar Hoofddorp, stap op de trein naar Schiphol. Daar overstappen op de trein naar Groningen, lekker boek mee en in nog geen 3 uur ben je in hartje Groningen. De 340 in combinatie met de rechtstreekse trein vanuit Hoofddorp is ook een aanrader voor Amsterdam (41 minuten) of Haarlem (42 minuten met de bus zonder overstappen). Wij zijn echt dolblij met de 340. Door de week 6 keer per uur en in het weekend om het kwartier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin