Paasweekend vol contrasten

Recreanten houden afstand op het Surfeiland

We hebben afgelopen week genoten van het prachtige weer. Uiteraard met inachtneming van de onderlinge afstand en andere voorschriften. Desalniettemin is het een Paasweekend geworden vol contrasten.

Onze fotograaf Jaap Maars nam zijn camera mee tijdens een fietsrondje door het dorp en legde een aantal sfeerbeelden vast. Zo nam hij ons mee naar het surfeiland, een plaats waar rustig gerecreeërd werd, zonder dat mensen zichzelf of anderen in gevaar brachten.

Afstand houden op de skatebaan blijkt een stuk lastiger

Hoe anders was dat bij de nieuwe skatebaan in de Hornmeer. Jongelui lijken zich nog steeds niet veel aan te trekken van hetgeen in de wereld aan de hand is, en zoeken elkaar nog altijd op. Echter, als de voorschriften voor volwassenen al lastig zijn vol te houden, zullen deze voor jongelui al helemaal aanvoelen als een dwangbuis.

Een leeg terras van het Westeinder Paviljoen

Lege terrassen
Met gesloten horeca blijven de terrassen logischerwijs ook leeg. Deze bieden in het stralende zonnetje een sombere aanblik, zoals bij het Westeinder Paviljoen. Iets wat horecaondernemers alleen maar kunnen onderschrijven, want treurig is het en blijft het.

Lege parkeerterreinen
Waar menig dorpeling zich mogelijk wel over zou kunnen verkneukelen, zijn de lege parkeerplaatsen op het ‘groene’ GreenPark. Met de enorme vermindering van vliegbewegingen van en naar Schiphol, zijn de grote geasfalteerde terreinen letterlijk uitgestorven. Het melkkoetje is uitgemolken, al dan niet tijdelijk. Wellicht dat Moeder Natuur hier zelf met de scepter zal gaan zwaaien en het groen weer welig zal laten tieren.

De parkeerterreinen van Green Park blijven leeg

Er waren overigens meer contrasten. Na een stralende zaterdag, werd de zondag een soort overgangsdag. Deze Tweede Paasdag verloopt aanzienlijk koeler dan we alweer gewend waren.

Tekst Mariëlle Wegman, foto’s Jaap Maars

2 reacties

  1. Dan moeten ze zich maar aan de regels houden! Er waren zoveel jongelui die op een kluitje aan het ‘chillen’ waren, dat ons dat niet bevreemdt.

  2. Met wel een vermelding dat er helaas wel bekeuringen zijn uitgedeeld op het Surfeiland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel